PERŽIŪRĖTI TEMĄ -

KONSTITUCINIO TEISMO NUTARIMAS DĖL PARODYMŲ DAVIMO PREŠ ŠEIMOS NARĮ

Kas naršo čia? 1 svečiai
 Spausdinti temą
Konstitucinio Teismo nutarimas dėl parodymų davimo preš šeimos narį
Apeiron
#1 Spausdinti pranešimus
Parašyta 2013-04-12, 10:51
Vartotojo avataras

Klubo narys
Miestas: Vilnius
Pranešimai: 7120
Įstojo: 2007-05-20
Konstitucinis Teismas šiandien priimtame nutarime pripažino, kad transporto priemonių savininkų pareiga nurodyti policijos pareigūnui savo šeimos narį, kuris tam tikru metu valdė transporto priemonės savininkui priklausančią transporto priemonę ar naudojosi ja, nepažeidė Konstitucijos nustatyto draudimo versti duoti parodymus prieš savo šeimos narius.

Konstitucinis Teismas pažymėjo, kad transporto priemonės kelia didesnį pavojų aplinkiniams, todėl įstatymuose, atsižvelgiant į šį ypatumą, siekiant užtikrinti saugų eismą, gali būti nustatytos specifinės transporto priemonių savininkų pareigos.

Konstitucijoje nustatytas draudimas versti duoti parodymus prieš savo šeimos narius nereiškia, kad transporto priemonės savininkas (valdytojas) juo remdamasis galėtų atsisakyti policijos pareigūnui nurodyti savo šeimos narį, kuris tam tikru metu valdė transporto priemonės savininkui (valdytojui) priklausančią transporto priemonę ar naudojosi ja. Vien tokių duomenų nurodymas policijos pareigūnui pats savaime nėra parodymų davimas prieš savo šeimos narį.

Tokia situacija gali nutikti kai automobilis yra nufotografuojamas viršijęs greitį, o jo savininkas atsisako nurodyti tuo metu vairavusį asmenį. Prieš kurį laiką buvo patvirtinta, kad transporto priemonę naudojusį žmogų savininkas turi nurodyti, tačiau liko spraga dėl vairavusio šeimos nario nurodymo. Dabar, nesvarbu kas pažeidimo metu naudojosi automobiliu, jo savininkas turi tą žmogų nurodyti.


Skaitykite daugiau: http://www.15min....B9A5F

Konstitucinio teismo nutarimas
Redagavo Apeiron 2013-04-12, 10:57


-----
Volvo S80 2.4

-----
 
peršokti į forumą:
PANAŠIOS TEMOS
Tema Forumas Ats. Naujausia žinutė
HBH Barbekiu šeimos turnyrai Renginiai vykstantys Lietuvoje 6 2013-06-16, 19:01
2024 © Visos teisės saugomos.