PERŽIŪRĖTI TEMĄ -

KULINARIJA

Kas naršo čia? 1 svečiai
 Spausdinti temą
Kulinarija
Žvaigždutė
#1 Spausdinti pranešimus
Parašyta 2009-12-10, 17:41
Vartotojo avataras

Miestas: Lietuva
Pranešimai: 580
Įstojo: 2009-01-22
Tema skirta keistis, dalintis receptais, virtuvės idėjomis.
Taip pat spręsti visus klausimus susiejusius su maisto gaminimu.

Prašymas, kad receptus rašytumėte Bold, kad lengviau butu rasti juos Smile
Redagavo Žvaigždutė 2009-12-10, 17:49


-----
Nelek greiciau, nei skrenda tavo angelas....
 
dapsys
Parašyta 2011-09-19, 20:26
Vartotojo avataras

Miestas: KLAIPĖDA
Pranešimai: 1608
Įstojo: 2008-05-15
Ulafas @ 2011-09-19, 20:22 rašė:
Labai grazu Yes, tesk toliau butinai, ir siusk i televizijas - ziu po metu, uzimsi kokio shefo vieta "dezeje" Grin

Mariau, deja čia ne mano išmislas, draugelis nusipirkęs madrą kamerą, tai žaidžia visWorried
p.s. jis JAU televizijoje (tik už kadro)Grin


-----
S40 '97 85 kW 1,8 benzinas, mechanika www.manogarazas.lt/user_icons/fuel_icon_2_1170.png

-----
"Žmonės sako, kad pasikeitei, kai nustoji elgtis taip, kaip nori jie."
 
Neegzistuojantis vartotojas
Parašyta 2011-09-19, 20:28

O tu ko lauki? Kazkodel manau, kad dar ir geriau padarytum Smile


-----
 
Migdole
Parašyta 2011-12-10, 19:03
Vartotojo avataras

Miestas: Vilnius
Pranešimai: 284
Įstojo: 2009-12-07
Pasidalinkite, kas ka siandien skanaus vakarienei ruosiate
gal ir nuotruakyte kokia imestumet arbata


-----
Apeirono migdoliukas
 
Neegzistuojantis vartotojas
Parašyta 2011-12-10, 19:47

mes skanaujam si patiekala http://www.gaspad....html
Gardu eat


-----
 
Migdole
Parašyta 2012-11-03, 20:37
Vartotojo avataras

Miestas: Vilnius
Pranešimai: 284
Įstojo: 2009-12-07
Skanus obuolių pyragas Wink
Tešla:
250g miltų
*1 kiaušinis
*120g grietinės
*150g sviesto ar margarino
*2 v.š. vandens
*0,2 a.š. citrinos rūgšties
*druska
Gaminimas:
Į miltus sudedame gabaliukais pjaustytą sviestą/margariną ir rankomis jį ištriname miltuose. Kai nelieka didesnių sviesto/margarino gabaliukų – sudedame grietinę, pilame vandenį, kiaušinį, citrinos rūgštį bei žiupsnelį druskos ir gerai išminkome. Minkome tol kol tešla nebekimba prie rankų. Paruoštą tešlą dedame 10 minučių į šaldytuvą.
Ši tešla puikus pagrindas mėsos pyragams, kibinams, trapiems sausainiams ir. t.t.
Įdaras:
Nulupame ir „išdarinejame“ kelis obuoliukus, bei supjaustome kvadratėliais. Kitus kelis obuoliukus sutarkuojame, kad būtų košytė, tada obuolių košytę ir kvadratėlius sumaišome su cukrumi (cukraus kiekis pagal skonį) ir cinamomo žiupsneliu.
Imame blėką, tešlos dalį paskirstome ant blėkos dugno, kitą dali paliekame pyrago „viršui“.



i1091.photobucket.com/albums/i398/AutoVikingai/Ivairios/IMAG0039.jpg
Redagavo Migdole 2012-11-03, 20:37


-----
Apeirono migdoliukas
 
Bellina
Parašyta 2012-11-04, 15:46
Vartotojo avataras

Miestas: Vilnius
Pranešimai: 154
Įstojo: 2010-10-08
O, Migdole, ačiū už temos atgaivinimą ir receptuką Party Kaip tik parsivežėm obuolių, ryt mėginsim kepti ok


-----

-----
Edvako žmonelė
www.autovikingai.lt/ftp/Foto/Visokios%20foto/llietuviskai1.png
 
Migdole
Parašyta 2012-11-04, 18:41
Vartotojo avataras

Miestas: Vilnius
Pranešimai: 284
Įstojo: 2009-12-07
Bellina @ 2012-11-04, 15:46 rašė:
O, Migdole, ačiū už temos atgaivinimą ir receptuką Party Kaip tik parsivežėm obuolių, ryt mėginsim kepti ok


Bellina, kepk si, labai skanus turetu buti
http://www.mamosr....html


-----
Apeirono migdoliukas
 
Migdole
Parašyta 2012-11-04, 18:42
Vartotojo avataras

Miestas: Vilnius
Pranešimai: 284
Įstojo: 2009-12-07
Nors ir salta, bet labai jau skaniai atrodo sis ledu receptukas, manau, kas turi vaiku, visai patiktu jiems
http://www.gaspad...klama


-----
Apeirono migdoliukas
 
Bellina
Parašyta 2012-11-23, 13:36
Vartotojo avataras

Miestas: Vilnius
Pranešimai: 154
Įstojo: 2010-10-08
Migdole @ 2012-11-04, 18:41 rašė:
Bellina, kepk si, labai skanus turetu buti
http://www.mamosr....html


Nors ir pavėluotai, noriu padėkot už receptą. Išbandžiau, patiko, tik stipriai per saldus. Arba cukraus žymiai mažiau reikėtų dėti, arba skanauti su ledais Smile

O aš noriu pasiūlyti išbandyti šį receptą: http://www.15min....s-229
Šiuo metų laiku manau ne vienuose namuose yra moliūgų perteklius Wink Tad tikrai verta Yes
Redagavo Bellina 2012-11-23, 13:37


-----

-----
Edvako žmonelė
www.autovikingai.lt/ftp/Foto/Visokios%20foto/llietuviskai1.png
 
Arvydas
Parašyta 2012-11-23, 20:56
Vartotojo avataras

Miestas: Lietuva
Pranešimai: 227
Įstojo: 2012-10-11
aštrių pojūčių ryklėje mėgėjams siūlau paragauti kavos su čili trupinėliais. visko pagal skonį, bet geriau, kad kava būtų skiesta karštu (rekomenduojama verdančiu) pienu. jei be pieno, tai su brendžiu. man patiko Angry bet tai, kaip ir muzika, skonio reikalas Frown
Redagavo Arvydas 2012-11-23, 20:57


-----
S80 I 2,5T iki 2018-11
V60 1.6 ('12) nuo 2018-11.

-----
nėra parašo
 
zviazda
Parašyta 2012-11-23, 22:11
Vartotojo avataras

Klubo narys
Miestas: Vilnius
Pranešimai: 1617
Įstojo: 2011-09-10
Na reikės pamėginti kavą Smile


-----
Volvo XC90 Blue Ocean Race D5 2006

-----
Aš mergina tyli ir kukli. Įžeisi- tyliai pakasiu, kukliai atšvęsiu... Wink

AutoVikingų atributika
 
Apeiron
Parašyta 2012-11-24, 18:08
Vartotojo avataras

Klubo narys
Miestas: Vilnius
Pranešimai: 7120
Įstojo: 2007-05-20
Ne receptas, bet rekomenduoju - http://gruziniska... tikrai skani duonytė Wink


-----
Volvo S80 2.4

-----
 
GedasR
Parašyta 2012-11-24, 18:20
Vartotojo avataras

Miestas: Kaunas
Pranešimai: 469
Įstojo: 2012-11-05
Apeiron @ 2012-11-24, 18:08 rašė:
Ne receptas, bet rekomenduoju - http://gruziniska... tikrai skani duonytė Wink


Eina sau, kaip aš mėgstu tokius dalykus Smile kažin Kaune gal kur yra, reikės paieškoti... Frown


-----
S60 D3, V50

-----
Volvo Navigacijos DVD su LT žemėlapiais, tik nuo 2006-07..... metų automobiliams. Iš Amerikos rinkos atkeliavusioms nieko nepadėsiu.
 
Bellina
Parašyta 2012-12-13, 15:18
Vartotojo avataras

Miestas: Vilnius
Pranešimai: 154
Įstojo: 2010-10-08
Naujai prisimintas nesaldus pyragas su grybais:

Tešlai:
200g grietinės
200 g majonezo (geriau mažesnio riebumo)
2 kiaušiniai
1.5 stiklinė miltų
nubrauktas šaukštelis kepimo miltelių

Užmaišyti tešlą. Ji turi buti skystoka. Pusę tešlos supilti į riebalais išteptą gilią formą. Ant viršaus burokine tarka užtarkuoti 4 vidutinio dydžio bulves, Pabarstyti jas bulvių pireskoniais. Ant bulvių kloti smulkiai pjaustytų grybų ir svogūnų sluoksnį (galima truputi pakepinti), paskaninti druska ir pipirais. Viršutinis sluoksnis - iš likusios tešlos. Pyragą kepti orkaitėje maždaug 1 val. Galima valgyti ir šaltą.

P.S. nemėgstantiems ar neturintiems grybų, juos lengvai galima pakeisti pakepintu faršu. Skanaus Yes


-----

-----
Edvako žmonelė
www.autovikingai.lt/ftp/Foto/Visokios%20foto/llietuviskai1.png
 
Batareikiene
Parašyta 2012-12-17, 21:00
Vartotojo avataras

Miestas: Klaipeda
Pranešimai: 691
Įstojo: 2010-10-25
siulau pabandyti, man sis uzkandis labai praverte kai nera daug laiko pasiruosti sveciams Grin
Labai paprasta, bet labai skanu

Produktai:

500 g. bemielės sluoksniuotos tešlos
pomidorų padažo
medžiotojų dešrelių
fermentinio sūrio
čeri pomidorų
alyvuogių
picos prieskonių
sezamo sėklų

Eiga: tešlą atšildyti, supjaustyti kvadratukais ir sudėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Kiekvieną gabaliuką aptepti pomidorų padažu ir apibarstyti picos prieskoniais. Sutarkuoti sūrį, dešreles supjaustyti. Dešreles sudėti ant picų, užbarstyti sūrio, sudėti po puse pomidoriuko, po alyvuogę ir užbarstyti sezamo sėklomis. Kepti 180 laipsnių apie 15 min.
http://fantazijos...BEiai


-----
V70

-----
www.autovikingai.lt/ftp/Foto/Visokios%20foto/llietuviskai1.png
 
Migdole
Parašyta 2012-12-18, 10:10
Vartotojo avataras

Miestas: Vilnius
Pranešimai: 284
Įstojo: 2009-12-07
Su medumi ir Provanso žolelėmis marinuotos juodosios alyvuogės
Kas mane pažįsta, tikrai žino mano aistrą juodom marinuotom alyvuogėm. Ir ne bet kokiom, o visiškai pakeitusiom savo įprastą skonį, įgavusiom salsvą prieskonį, pagardintom geru žiupsniu pietų Europos šalyse augančių žolelių... Ilgą laiką mėgavausi tokiomis alyvuogėmis vienoje Vilniaus vyninėje, bet visą laiką kirbėjo mintis ir pačiai pasigaminti. Pabandžiau ir pavyko Smile Jos tiesiog dieviškos!!!
Visa recepto "paslaptis" sudėta į įrašo pavadinimą, bet galiu ir tiksliau išvardyti Smile

Su medumi ir Provanso žolelėmis marinuotoms alyvuogės

70 ml alyvuogių aliejaus
1 - 2 a. š. medaus
1 - 2 a. š. Provanso žolelių (rozmarinas, raudonėliai, bazilikas, čiobreliai, dašiai, šalavijas...)
Šlakelio citrinos sulčių


Indelio juodųjų alyvuogių be kauliukų


Švariame užsukamame inde gerai išmaišome alyvuogių aliejų su medumi. Įpilame citrinos sultis, suberiame prieskonines žoleles.
Į paruoštą marinatą dedame alyvuoges. Indelį užsukame, pavartome, kad marinatas tikrai apsemtų visas alyvuoges, ir statome į šaldytuvą.
Alyvuoges valgyti galima jau po keleto valandų. Marinate jas laikyti galima ir keletą dienų, o tą patį marinatą galima naudoti keletą kartų.

i1226.photobucket.com/albums/ee419/simvile/Alyvuogessumedumiirprovansozolelemis_zpsaf6a8656.jpg
Tai, per kiek laiko išsimarinuos alyvuogės, lemia marinato intensyvumas/stiprumas, kurį reguliuojame keisdami ingredientų proporcijas.
Skanaus!

Receptas is: http://kasnutikov....html


-----
Apeirono migdoliukas
 
Čiopa
Parašyta 2012-12-18, 14:01
Vartotojo avataras

Miestas: Mažeikiai
Pranešimai: 5180
Įstojo: 2007-03-12
Ar čia tos pačios alyvuogės, kurios buvo V40 pristatyme?


-----
Volvo S80 D5 '03 AW55-50
ex. Volvo S80 2.5D '99 AW50-42
ex. Volvo S80 T5 '99 M56
ex. Saab 9-3 2.2tid '03
ex. Volvo XC70 D5 '02 AW55-50
ex. Volvo S40 1.8 '97

-----
 
Apeiron
Parašyta 2012-12-18, 14:54
Vartotojo avataras

Klubo narys
Miestas: Vilnius
Pranešimai: 7120
Įstojo: 2007-05-20
Čiopa @ 2012-12-18, 14:01 rašė:
Ar čia tos pačios alyvuogės, kurios buvo V40 pristatyme?

Pfft jop


-----
Volvo S80 2.4

-----
 
Čiopa
Parašyta 2012-12-18, 21:34
Vartotojo avataras

Miestas: Mažeikiai
Pranešimai: 5180
Įstojo: 2007-03-12
Rekomenduoju visiems Smile, mes vos nesusipešėm dėl jų Grin


-----
Volvo S80 D5 '03 AW55-50
ex. Volvo S80 2.5D '99 AW50-42
ex. Volvo S80 T5 '99 M56
ex. Saab 9-3 2.2tid '03
ex. Volvo XC70 D5 '02 AW55-50
ex. Volvo S40 1.8 '97

-----
 
zviazda
Parašyta 2012-12-18, 22:12
Vartotojo avataras

Klubo narys
Miestas: Vilnius
Pranešimai: 1617
Įstojo: 2011-09-10
Ačiū už priminimą reikės naujų metų stalui pasigaminti Grin
Tiesa prie to pačio kitas receptukas - vietoj medaus dėti česnaką stambiai pjaustytą, vietoj provanso žolelių šiek tiek čili pipiriukų - palikti pasimarinuoti bent jau per naktį Smile


-----
Volvo XC90 Blue Ocean Race D5 2006

-----
Aš mergina tyli ir kukli. Įžeisi- tyliai pakasiu, kukliai atšvęsiu... Wink

AutoVikingų atributika
 
peršokti į forumą:
2024 © Visos teisės saugomos.