PERŽIŪRĖTI TEMĄ -

PATIKSLINTI NAUJIEJI TECHNINĖS APŽIŪROS REIKALAVIMAI

Kas naršo čia? 1 svečiai
 Spausdinti temą
Patikslinti naujieji techninės apžiūros reikalavimai
Apeiron
#1 Spausdinti pranešimus
Parašyta 2013-04-16, 13:02
Vartotojo avataras

Klubo narys
Miestas: Vilnius
Pranešimai: 7120
Įstojo: 2007-05-20
Valstybinėje kelių transporto inspekcijoje (VKTĮ) surengtame posėdyje aptarti „Naujieji techniniai motorinių transporto priemonių ir jų priekabų reikalavimai" bei patikslinti kai kurie jų punktai.

Posėdyje susitikę dviejų pusių atstovai, vadovaujami VKTĮ viršininko pavaduotojo Eugenijaus Ruškaus ir asociacijos „Transeksta" direktoriaus Gintauto Šlėderio, apsvarstė techninės apžiūros papildymų punktus.

VKTĮ ir „Transeksta" atstovų posėdyje nutarta privalomosios techninės apžiūros metu M1 ir N1 klasės transporto priemones, kuriose nėra stabdymo jėgų reguliatoriaus, tačiau galinės ašies stabdymo jėga ne didesnė nei 80 proc. priekinės ašies stabdymo jėgos, nevertinti draudžiančiu eksploatuoti trūkumu.

Ši sąlyga galioja tik toms M1 ir N1 klasės transporto priemonėms, kurios privalomajai techninei apžiūrai jau buvo pateiktos iki 2013 m. kovo 1 d.

Pagal naujų Techninių reikalavimų 2 priedo 4.1.5 punktą, numatyta tikrinti šviesos lygio reguliavimo įtaisą. Jeigu šis įtaisas neveikia arba turi akivaizdžių netinkamo veikimo požymių arba įtaiso neįmanoma valdyti vairuotojui sėdint įprastoje padėtyje, tai turi būti vertinama dideliu trūkumu (DT) ir tokia transporto priemone pripažįstama techniškai netvarkinga.

Posėdyje nutarta transporto priemones, kuriose neveikia šviesos lygio reguliavimo įtaisas, t.y. reguliavimo įtaiso neįmanoma valdyti vairuotojui sėdint įprastoje padėtyje, vertinti dideliu trūkumu (DT), jei transporto priemonė pirmą kartą privalomajai techninei apžiūrai buvo pateikta po 2013 m. kovo 1 d.

Tuo tarpu transporto priemonėms, kurios techninei apžiūrai pateiktos iki 2013 m. kovo 1 d., šviesos lygio reguliavimo įtaiso veikimo nesklandumų nevertinti kaip trūkumo.

Motorinėse transporto priemonėse, skirtose keleiviams vežti, kuriose yra ne daugiau kaip 8 sėdimos keleivių vietos ir viena sėdima vairuotojo vieta, turi būti ne mažiau kaip vienas ir ne mažesnės kaip 1 kg (1 l) talpos gesintuvas, išskyrus motociklus be šoninės priekabos.

Privalomosios techninės apžiūros metu motorinėse transporto priemonėse, skirtose keleiviams vežti, kuriose yra ne daugiau kaip 8 sėdimos keleivių vietos ir viena sėdima vairuotojo vieta, pakanka turėti vieną 1 kg (1 l) talpos gesintuvą.

Jeigu gesintuvo tokioje motorinėje transporto priemonėje nėra, tai turėtų būti vertinama nedideliu trūkumu (NT).

Atsižvelgiant į tai, kad 2013 m. kovo 28 d. LR susisiekimo ministro Rimanto Sinkevičiaus susitikime su Lietuvos policijos departamento ir Automobilių kelių direkcijos vadovais nutarta pratęsti naudojimosi dygliuotomis padangomis laiką dėl užsitęsusių žiemiškų orų, privalomosios techninės apžiūros metu transporto priemones, pateiktas iki 2013 m. gegužės 1 d. su dygliuotomis padangomis, nevertinti jokiu trūkumu.

Pasak asociacijos direktoriaus Gintauto Šlėderio, techninės apžiūros įmonės privalo vadovautis nutarimais, priimtais bendrame VKTĮ ir „Transeksta" posėdyje, kol nebus oficialiai paskelbti nauji techninės apžiūros reikalavimai ar jų pakeitimai.

Šaltinis:
www.vta.lt
Redagavo Apeiron 2013-04-16, 13:03


-----
Volvo S80 2.4

-----
 
peršokti į forumą:
PANAŠIOS TEMOS
Tema Forumas Ats. Naujausia žinutė
Naujienos dėl transporto priemonių tech. apžiūros ir registravimo Automobilio eksploatacija 7 2014-10-08, 21:42
Naujieji Volvo modeliai Renginiai vykstantys Lietuvoje 3 2013-07-03, 08:36
Automobilių perdarymo reikalavimai Automobilio eksploatacija 1 2012-10-24, 11:47
Reikalingas patarimas is technines puses del vibracijos stabdant Stabdžiai 21 2011-05-22, 17:19
Dėl Techninės komandos formavimo (nuomonės) AutoVikingai 13 2010-09-12, 01:06
2024 © Visos teisės saugomos.