VIEW THREAD -

KULINARIJA

Who is here? 1 guest(s)
 Print thread
Kulinarija
Žvaigždutė
#1 Print posts
Posted 2009-12-10, 17:41
Member avatar

City: Lietuva
Posts: 580
Signed in: 2009-01-22
Tema skirta keistis, dalintis receptais, virtuvės idėjomis.
Taip pat spręsti visus klausimus susiejusius su maisto gaminimu.

Prašymas, kad receptus rašytumėte Bold, kad lengviau butu rasti juos Smile
Edited Žvaigždutė 2009-12-10, 17:49


-----
Nelek greiciau, nei skrenda tavo angelas....
 
dapsys
Posted 2011-09-19, 20:26
Member avatar

City: KLAIPĖDA
Posts: 1608
Signed in: 2008-05-15
Ulafas @ 2011-09-19, 20:22 rašė:
Labai grazu Yes, tesk toliau butinai, ir siusk i televizijas - ziu po metu, uzimsi kokio shefo vieta "dezeje" Grin

Mariau, deja čia ne mano išmislas, draugelis nusipirkęs madrą kamerą, tai žaidžia visWorried
p.s. jis JAU televizijoje (tik už kadro)Grin


-----
S40 '97 85 kW 1,8 benzinas, mechanika www.manogarazas.lt/user_icons/fuel_icon_2_1170.png

-----
"Žmonės sako, kad pasikeitei, kai nustoji elgtis taip, kaip nori jie."
 
Neegzistuojantis vartotojas
Posted 2011-09-19, 20:28

O tu ko lauki? Kazkodel manau, kad dar ir geriau padarytum Smile


-----
 
Migdole
Posted 2011-12-10, 19:03
Member avatar

City: Vilnius
Posts: 284
Signed in: 2009-12-07
Pasidalinkite, kas ka siandien skanaus vakarienei ruosiate
gal ir nuotruakyte kokia imestumet arbata


-----
Apeirono migdoliukas
 
Neegzistuojantis vartotojas
Posted 2011-12-10, 19:47

mes skanaujam si patiekala http://www.gaspad....html
Gardu eat


-----
 
Migdole
Posted 2012-11-03, 20:37
Member avatar

City: Vilnius
Posts: 284
Signed in: 2009-12-07
Skanus obuolių pyragas Wink
Tešla:
250g miltų
*1 kiaušinis
*120g grietinės
*150g sviesto ar margarino
*2 v.š. vandens
*0,2 a.š. citrinos rūgšties
*druska
Gaminimas:
Į miltus sudedame gabaliukais pjaustytą sviestą/margariną ir rankomis jį ištriname miltuose. Kai nelieka didesnių sviesto/margarino gabaliukų – sudedame grietinę, pilame vandenį, kiaušinį, citrinos rūgštį bei žiupsnelį druskos ir gerai išminkome. Minkome tol kol tešla nebekimba prie rankų. Paruoštą tešlą dedame 10 minučių į šaldytuvą.
Ši tešla puikus pagrindas mėsos pyragams, kibinams, trapiems sausainiams ir. t.t.
Įdaras:
Nulupame ir „išdarinejame“ kelis obuoliukus, bei supjaustome kvadratėliais. Kitus kelis obuoliukus sutarkuojame, kad būtų košytė, tada obuolių košytę ir kvadratėlius sumaišome su cukrumi (cukraus kiekis pagal skonį) ir cinamomo žiupsneliu.
Imame blėką, tešlos dalį paskirstome ant blėkos dugno, kitą dali paliekame pyrago „viršui“.



i1091.photobucket.com/albums/i398/AutoVikingai/Ivairios/IMAG0039.jpg
Edited Migdole 2012-11-03, 20:37


-----
Apeirono migdoliukas
 
Bellina
Posted 2012-11-04, 15:46
Member avatar

City: Vilnius
Posts: 154
Signed in: 2010-10-08
O, Migdole, ačiū už temos atgaivinimą ir receptuką Party Kaip tik parsivežėm obuolių, ryt mėginsim kepti ok


-----

-----
Edvako žmonelė
www.autovikingai.lt/ftp/Foto/Visokios%20foto/llietuviskai1.png
 
Migdole
Posted 2012-11-04, 18:41
Member avatar

City: Vilnius
Posts: 284
Signed in: 2009-12-07
Bellina @ 2012-11-04, 15:46 rašė:
O, Migdole, ačiū už temos atgaivinimą ir receptuką Party Kaip tik parsivežėm obuolių, ryt mėginsim kepti ok


Bellina, kepk si, labai skanus turetu buti
http://www.mamosr....html


-----
Apeirono migdoliukas
 
Migdole
Posted 2012-11-04, 18:42
Member avatar

City: Vilnius
Posts: 284
Signed in: 2009-12-07
Nors ir salta, bet labai jau skaniai atrodo sis ledu receptukas, manau, kas turi vaiku, visai patiktu jiems
http://www.gaspad...klama


-----
Apeirono migdoliukas
 
Bellina
Posted 2012-11-23, 13:36
Member avatar

City: Vilnius
Posts: 154
Signed in: 2010-10-08
Migdole @ 2012-11-04, 18:41 rašė:
Bellina, kepk si, labai skanus turetu buti
http://www.mamosr....html


Nors ir pavėluotai, noriu padėkot už receptą. Išbandžiau, patiko, tik stipriai per saldus. Arba cukraus žymiai mažiau reikėtų dėti, arba skanauti su ledais Smile

O aš noriu pasiūlyti išbandyti šį receptą: http://www.15min....s-229
Šiuo metų laiku manau ne vienuose namuose yra moliūgų perteklius Wink Tad tikrai verta Yes
Edited Bellina 2012-11-23, 13:37


-----

-----
Edvako žmonelė
www.autovikingai.lt/ftp/Foto/Visokios%20foto/llietuviskai1.png
 
Arvydas
Posted 2012-11-23, 20:56
Member avatar

City: Lietuva
Posts: 227
Signed in: 2012-10-11
aštrių pojūčių ryklėje mėgėjams siūlau paragauti kavos su čili trupinėliais. visko pagal skonį, bet geriau, kad kava būtų skiesta karštu (rekomenduojama verdančiu) pienu. jei be pieno, tai su brendžiu. man patiko Angry bet tai, kaip ir muzika, skonio reikalas Frown
Edited Arvydas 2012-11-23, 20:57


-----
S80 I 2,5T iki 2018-11
V60 1.6 ('12) nuo 2018-11.

-----
nėra parašo
 
zviazda
Posted 2012-11-23, 22:11
Member avatar

Klubo narys
City: Vilnius
Posts: 1617
Signed in: 2011-09-10
Na reikės pamėginti kavą Smile


-----
Volvo XC90 Blue Ocean Race D5 2006

-----
Aš mergina tyli ir kukli. Įžeisi- tyliai pakasiu, kukliai atšvęsiu... Wink

AutoVikingų atributika
 
Apeiron
Posted 2012-11-24, 18:08
Member avatar

Klubo narys
City: Vilnius
Posts: 7120
Signed in: 2007-05-20
Ne receptas, bet rekomenduoju - http://gruziniska... tikrai skani duonytė Wink


-----
Volvo S80 2.4

-----
 
GedasR
Posted 2012-11-24, 18:20
Member avatar

City: Kaunas
Posts: 469
Signed in: 2012-11-05
Apeiron @ 2012-11-24, 18:08 rašė:
Ne receptas, bet rekomenduoju - http://gruziniska... tikrai skani duonytė Wink


Eina sau, kaip aš mėgstu tokius dalykus Smile kažin Kaune gal kur yra, reikės paieškoti... Frown


-----
S60 D3, V50

-----
Volvo Navigacijos DVD su LT žemėlapiais, tik nuo 2006-07..... metų automobiliams. Iš Amerikos rinkos atkeliavusioms nieko nepadėsiu.
 
Bellina
Posted 2012-12-13, 15:18
Member avatar

City: Vilnius
Posts: 154
Signed in: 2010-10-08
Naujai prisimintas nesaldus pyragas su grybais:

Tešlai:
200g grietinės
200 g majonezo (geriau mažesnio riebumo)
2 kiaušiniai
1.5 stiklinė miltų
nubrauktas šaukštelis kepimo miltelių

Užmaišyti tešlą. Ji turi buti skystoka. Pusę tešlos supilti į riebalais išteptą gilią formą. Ant viršaus burokine tarka užtarkuoti 4 vidutinio dydžio bulves, Pabarstyti jas bulvių pireskoniais. Ant bulvių kloti smulkiai pjaustytų grybų ir svogūnų sluoksnį (galima truputi pakepinti), paskaninti druska ir pipirais. Viršutinis sluoksnis - iš likusios tešlos. Pyragą kepti orkaitėje maždaug 1 val. Galima valgyti ir šaltą.

P.S. nemėgstantiems ar neturintiems grybų, juos lengvai galima pakeisti pakepintu faršu. Skanaus Yes


-----

-----
Edvako žmonelė
www.autovikingai.lt/ftp/Foto/Visokios%20foto/llietuviskai1.png
 
Batareikiene
Posted 2012-12-17, 21:00
Member avatar

City: Klaipeda
Posts: 691
Signed in: 2010-10-25
siulau pabandyti, man sis uzkandis labai praverte kai nera daug laiko pasiruosti sveciams Grin
Labai paprasta, bet labai skanu

Produktai:

500 g. bemielės sluoksniuotos tešlos
pomidorų padažo
medžiotojų dešrelių
fermentinio sūrio
čeri pomidorų
alyvuogių
picos prieskonių
sezamo sėklų

Eiga: tešlą atšildyti, supjaustyti kvadratukais ir sudėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Kiekvieną gabaliuką aptepti pomidorų padažu ir apibarstyti picos prieskoniais. Sutarkuoti sūrį, dešreles supjaustyti. Dešreles sudėti ant picų, užbarstyti sūrio, sudėti po puse pomidoriuko, po alyvuogę ir užbarstyti sezamo sėklomis. Kepti 180 laipsnių apie 15 min.
http://fantazijos...BEiai


-----
V70

-----
www.autovikingai.lt/ftp/Foto/Visokios%20foto/llietuviskai1.png
 
Migdole
Posted 2012-12-18, 10:10
Member avatar

City: Vilnius
Posts: 284
Signed in: 2009-12-07
Su medumi ir Provanso žolelėmis marinuotos juodosios alyvuogės
Kas mane pažįsta, tikrai žino mano aistrą juodom marinuotom alyvuogėm. Ir ne bet kokiom, o visiškai pakeitusiom savo įprastą skonį, įgavusiom salsvą prieskonį, pagardintom geru žiupsniu pietų Europos šalyse augančių žolelių... Ilgą laiką mėgavausi tokiomis alyvuogėmis vienoje Vilniaus vyninėje, bet visą laiką kirbėjo mintis ir pačiai pasigaminti. Pabandžiau ir pavyko Smile Jos tiesiog dieviškos!!!
Visa recepto "paslaptis" sudėta į įrašo pavadinimą, bet galiu ir tiksliau išvardyti Smile

Su medumi ir Provanso žolelėmis marinuotoms alyvuogės

70 ml alyvuogių aliejaus
1 - 2 a. š. medaus
1 - 2 a. š. Provanso žolelių (rozmarinas, raudonėliai, bazilikas, čiobreliai, dašiai, šalavijas...)
Šlakelio citrinos sulčių


Indelio juodųjų alyvuogių be kauliukų


Švariame užsukamame inde gerai išmaišome alyvuogių aliejų su medumi. Įpilame citrinos sultis, suberiame prieskonines žoleles.
Į paruoštą marinatą dedame alyvuoges. Indelį užsukame, pavartome, kad marinatas tikrai apsemtų visas alyvuoges, ir statome į šaldytuvą.
Alyvuoges valgyti galima jau po keleto valandų. Marinate jas laikyti galima ir keletą dienų, o tą patį marinatą galima naudoti keletą kartų.

i1226.photobucket.com/albums/ee419/simvile/Alyvuogessumedumiirprovansozolelemis_zpsaf6a8656.jpg
Tai, per kiek laiko išsimarinuos alyvuogės, lemia marinato intensyvumas/stiprumas, kurį reguliuojame keisdami ingredientų proporcijas.
Skanaus!

Receptas is: http://kasnutikov....html


-----
Apeirono migdoliukas
 
Čiopa
Posted 2012-12-18, 14:01
Member avatar

City: Mažeikiai
Posts: 5180
Signed in: 2007-03-12
Ar čia tos pačios alyvuogės, kurios buvo V40 pristatyme?


-----
Volvo S80 D5 '03 AW55-50
ex. Volvo S80 2.5D '99 AW50-42
ex. Volvo S80 T5 '99 M56
ex. Saab 9-3 2.2tid '03
ex. Volvo XC70 D5 '02 AW55-50
ex. Volvo S40 1.8 '97

-----
 
Apeiron
Posted 2012-12-18, 14:54
Member avatar

Klubo narys
City: Vilnius
Posts: 7120
Signed in: 2007-05-20
Čiopa @ 2012-12-18, 14:01 rašė:
Ar čia tos pačios alyvuogės, kurios buvo V40 pristatyme?

Pfft jop


-----
Volvo S80 2.4

-----
 
Čiopa
Posted 2012-12-18, 21:34
Member avatar

City: Mažeikiai
Posts: 5180
Signed in: 2007-03-12
Rekomenduoju visiems Smile, mes vos nesusipešėm dėl jų Grin


-----
Volvo S80 D5 '03 AW55-50
ex. Volvo S80 2.5D '99 AW50-42
ex. Volvo S80 T5 '99 M56
ex. Saab 9-3 2.2tid '03
ex. Volvo XC70 D5 '02 AW55-50
ex. Volvo S40 1.8 '97

-----
 
zviazda
Posted 2012-12-18, 22:12
Member avatar

Klubo narys
City: Vilnius
Posts: 1617
Signed in: 2011-09-10
Ačiū už priminimą reikės naujų metų stalui pasigaminti Grin
Tiesa prie to pačio kitas receptukas - vietoj medaus dėti česnaką stambiai pjaustytą, vietoj provanso žolelių šiek tiek čili pipiriukų - palikti pasimarinuoti bent jau per naktį Smile


-----
Volvo XC90 Blue Ocean Race D5 2006

-----
Aš mergina tyli ir kukli. Įžeisi- tyliai pakasiu, kukliai atšvęsiu... Wink

AutoVikingų atributika
 
Jump to forum:
2024 © Visos teisės saugomos.