AutoVikingai.lt - Volvo ir Saab - švediškų automobilių klubas ir forumas | AutoVikingai.lt | AutoVikingai | Šeimos skiltis
Who is here? 1 guest(s)
Kulinarija
|
|
Žvaigždutė |
Posted 2009-12-10, 17:41
|
City: Lietuva Posts: 580 Signed in: 2009-01-22 |
Tema skirta keistis, dalintis receptais, virtuvės idėjomis.
Taip pat spręsti visus klausimus susiejusius su maisto gaminimu. Prašymas, kad receptus rašytumėte Bold, kad lengviau butu rasti juos Edited Žvaigždutė 2009-12-10, 17:49 ----- Nelek greiciau, nei skrenda tavo angelas.... |
|
|
dapsys |
Posted 2011-09-19, 20:26
|
City: KLAIPĖDA Posts: 1608 Signed in: 2008-05-15 |
Ulafas @ 2011-09-19, 20:22 rašė: Labai grazu , tesk toliau butinai, ir siusk i televizijas - ziu po metu, uzimsi kokio shefo vieta "dezeje" Mariau, deja čia ne mano išmislas, draugelis nusipirkęs madrą kamerą, tai žaidžia vis p.s. jis JAU televizijoje (tik už kadro) ----- ----- "Žmonės sako, kad pasikeitei, kai nustoji elgtis taip, kaip nori jie." |
|
|
Neegzistuojantis vartotojas |
Posted 2011-09-19, 20:28
|
|
O tu ko lauki? Kazkodel manau, kad dar ir geriau padarytum
----- |
|
|
Migdole |
Posted 2011-12-10, 19:03
|
City: Vilnius Posts: 284 Signed in: 2009-12-07 |
Pasidalinkite, kas ka siandien skanaus vakarienei ruosiate
gal ir nuotruakyte kokia imestumet ----- Apeirono migdoliukas |
|
|
Neegzistuojantis vartotojas |
Posted 2011-12-10, 19:47
|
|
mes skanaujam si patiekala http://www.gaspad....html
Gardu ----- |
|
|
Migdole |
Posted 2012-11-03, 20:37
|
City: Vilnius Posts: 284 Signed in: 2009-12-07 |
Skanus obuolių pyragas
Tešla: 250g miltų *1 kiaušinis *120g grietinės *150g sviesto ar margarino *2 v.š. vandens *0,2 a.š. citrinos rūgšties *druska Gaminimas: Į miltus sudedame gabaliukais pjaustytą sviestą/margariną ir rankomis jį ištriname miltuose. Kai nelieka didesnių sviesto/margarino gabaliukų – sudedame grietinę, pilame vandenį, kiaušinį, citrinos rūgštį bei žiupsnelį druskos ir gerai išminkome. Minkome tol kol tešla nebekimba prie rankų. Paruoštą tešlą dedame 10 minučių į šaldytuvą. Ši tešla puikus pagrindas mėsos pyragams, kibinams, trapiems sausainiams ir. t.t. Įdaras: Nulupame ir „išdarinejame“ kelis obuoliukus, bei supjaustome kvadratėliais. Kitus kelis obuoliukus sutarkuojame, kad būtų košytė, tada obuolių košytę ir kvadratėlius sumaišome su cukrumi (cukraus kiekis pagal skonį) ir cinamomo žiupsneliu. Imame blėką, tešlos dalį paskirstome ant blėkos dugno, kitą dali paliekame pyrago „viršui“. Edited Migdole 2012-11-03, 20:37 ----- Apeirono migdoliukas |
|
|
Bellina |
Posted 2012-11-04, 15:46
|
City: Vilnius Posts: 154 Signed in: 2010-10-08 |
O, Migdole, ačiū už temos atgaivinimą ir receptuką Kaip tik parsivežėm obuolių, ryt mėginsim kepti
----- ----- Edvako žmonelė |
|
|
Migdole |
Posted 2012-11-04, 18:41
|
City: Vilnius Posts: 284 Signed in: 2009-12-07 |
Bellina @ 2012-11-04, 15:46 rašė: O, Migdole, ačiū už temos atgaivinimą ir receptuką Kaip tik parsivežėm obuolių, ryt mėginsim kepti Bellina, kepk si, labai skanus turetu buti http://www.mamosr....html ----- Apeirono migdoliukas |
|
|
Migdole |
Posted 2012-11-04, 18:42
|
City: Vilnius Posts: 284 Signed in: 2009-12-07 |
Nors ir salta, bet labai jau skaniai atrodo sis ledu receptukas, manau, kas turi vaiku, visai patiktu jiems
http://www.gaspad...klama ----- Apeirono migdoliukas |
|
|
Bellina |
Posted 2012-11-23, 13:36
|
City: Vilnius Posts: 154 Signed in: 2010-10-08 |
Migdole @ 2012-11-04, 18:41 rašė: Bellina, kepk si, labai skanus turetu buti http://www.mamosr....html Nors ir pavėluotai, noriu padėkot už receptą. Išbandžiau, patiko, tik stipriai per saldus. Arba cukraus žymiai mažiau reikėtų dėti, arba skanauti su ledais O aš noriu pasiūlyti išbandyti šį receptą: http://www.15min....s-229 Šiuo metų laiku manau ne vienuose namuose yra moliūgų perteklius Tad tikrai verta Edited Bellina 2012-11-23, 13:37 ----- ----- Edvako žmonelė |
|
|
Arvydas |
Posted 2012-11-23, 20:56
|
City: Lietuva Posts: 227 Signed in: 2012-10-11 |
aštrių pojūčių ryklėje mėgėjams siūlau paragauti kavos su čili trupinėliais. visko pagal skonį, bet geriau, kad kava būtų skiesta karštu (rekomenduojama verdančiu) pienu. jei be pieno, tai su brendžiu. man patiko bet tai, kaip ir muzika, skonio reikalas
Edited Arvydas 2012-11-23, 20:57 ----- S80 I 2,5T iki 2018-11 V60 1.6 ('12) nuo 2018-11. ----- nėra parašo |
|
|
zviazda |
Posted 2012-11-23, 22:11
|
Klubo narys City: Vilnius Posts: 1617 Signed in: 2011-09-10 |
Na reikės pamėginti kavą
----- Volvo XC90 Blue Ocean Race D5 2006 ----- Aš mergina tyli ir kukli. Įžeisi- tyliai pakasiu, kukliai atšvęsiu... AutoVikingų atributika |
|
|
Apeiron |
Posted 2012-11-24, 18:08
|
Klubo narys City: Vilnius Posts: 7120 Signed in: 2007-05-20 |
Ne receptas, bet rekomenduoju - http://gruziniska... tikrai skani duonytė
----- Volvo S80 2.4 ----- |
|
|
GedasR |
Posted 2012-11-24, 18:20
|
City: Kaunas Posts: 469 Signed in: 2012-11-05 |
Apeiron @ 2012-11-24, 18:08 rašė: Ne receptas, bet rekomenduoju - http://gruziniska... tikrai skani duonytė Eina sau, kaip aš mėgstu tokius dalykus kažin Kaune gal kur yra, reikės paieškoti... ----- S60 D3, V50 ----- Volvo Navigacijos DVD su LT žemėlapiais, tik nuo 2006-07..... metų automobiliams. Iš Amerikos rinkos atkeliavusioms nieko nepadėsiu. |
|
|
Bellina |
Posted 2012-12-13, 15:18
|
City: Vilnius Posts: 154 Signed in: 2010-10-08 |
Naujai prisimintas nesaldus pyragas su grybais:
Tešlai: 200g grietinės 200 g majonezo (geriau mažesnio riebumo) 2 kiaušiniai 1.5 stiklinė miltų nubrauktas šaukštelis kepimo miltelių Užmaišyti tešlą. Ji turi buti skystoka. Pusę tešlos supilti į riebalais išteptą gilią formą. Ant viršaus burokine tarka užtarkuoti 4 vidutinio dydžio bulves, Pabarstyti jas bulvių pireskoniais. Ant bulvių kloti smulkiai pjaustytų grybų ir svogūnų sluoksnį (galima truputi pakepinti), paskaninti druska ir pipirais. Viršutinis sluoksnis - iš likusios tešlos. Pyragą kepti orkaitėje maždaug 1 val. Galima valgyti ir šaltą. P.S. nemėgstantiems ar neturintiems grybų, juos lengvai galima pakeisti pakepintu faršu. Skanaus ----- ----- Edvako žmonelė |
|
|
Batareikiene |
Posted 2012-12-17, 21:00
|
City: Klaipeda Posts: 691 Signed in: 2010-10-25 |
siulau pabandyti, man sis uzkandis labai praverte kai nera daug laiko pasiruosti sveciams
Labai paprasta, bet labai skanu Produktai: 500 g. bemielės sluoksniuotos tešlos pomidorų padažo medžiotojų dešrelių fermentinio sūrio čeri pomidorų alyvuogių picos prieskonių sezamo sėklų Eiga: tešlą atšildyti, supjaustyti kvadratukais ir sudėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Kiekvieną gabaliuką aptepti pomidorų padažu ir apibarstyti picos prieskoniais. Sutarkuoti sūrį, dešreles supjaustyti. Dešreles sudėti ant picų, užbarstyti sūrio, sudėti po puse pomidoriuko, po alyvuogę ir užbarstyti sezamo sėklomis. Kepti 180 laipsnių apie 15 min. http://fantazijos...BEiai ----- V70 ----- |
|
|
Migdole |
Posted 2012-12-18, 10:10
|
City: Vilnius Posts: 284 Signed in: 2009-12-07 |
Su medumi ir Provanso žolelėmis marinuotos juodosios alyvuogės
Kas mane pažįsta, tikrai žino mano aistrą juodom marinuotom alyvuogėm. Ir ne bet kokiom, o visiškai pakeitusiom savo įprastą skonį, įgavusiom salsvą prieskonį, pagardintom geru žiupsniu pietų Europos šalyse augančių žolelių... Ilgą laiką mėgavausi tokiomis alyvuogėmis vienoje Vilniaus vyninėje, bet visą laiką kirbėjo mintis ir pačiai pasigaminti. Pabandžiau ir pavyko Jos tiesiog dieviškos!!! Visa recepto "paslaptis" sudėta į įrašo pavadinimą, bet galiu ir tiksliau išvardyti Su medumi ir Provanso žolelėmis marinuotoms alyvuogės 70 ml alyvuogių aliejaus 1 - 2 a. š. medaus 1 - 2 a. š. Provanso žolelių (rozmarinas, raudonėliai, bazilikas, čiobreliai, dašiai, šalavijas...) Šlakelio citrinos sulčių Indelio juodųjų alyvuogių be kauliukų Švariame užsukamame inde gerai išmaišome alyvuogių aliejų su medumi. Įpilame citrinos sultis, suberiame prieskonines žoleles. Į paruoštą marinatą dedame alyvuoges. Indelį užsukame, pavartome, kad marinatas tikrai apsemtų visas alyvuoges, ir statome į šaldytuvą. Alyvuoges valgyti galima jau po keleto valandų. Marinate jas laikyti galima ir keletą dienų, o tą patį marinatą galima naudoti keletą kartų. Tai, per kiek laiko išsimarinuos alyvuogės, lemia marinato intensyvumas/stiprumas, kurį reguliuojame keisdami ingredientų proporcijas. Skanaus! Receptas is: http://kasnutikov....html ----- Apeirono migdoliukas |
|
|
Čiopa |
Posted 2012-12-18, 14:01
|
City: Mažeikiai Posts: 5180 Signed in: 2007-03-12 |
Ar čia tos pačios alyvuogės, kurios buvo V40 pristatyme?
----- Volvo S80 D5 '03 AW55-50 ex. Volvo S80 2.5D '99 AW50-42 ex. Volvo S80 T5 '99 M56 ex. Saab 9-3 2.2tid '03 ex. Volvo XC70 D5 '02 AW55-50 ex. Volvo S40 1.8 '97 ----- |
|
|
Apeiron |
Posted 2012-12-18, 14:54
|
Klubo narys City: Vilnius Posts: 7120 Signed in: 2007-05-20 |
Čiopa @ 2012-12-18, 14:01 rašė: Ar čia tos pačios alyvuogės, kurios buvo V40 pristatyme? jop ----- Volvo S80 2.4 ----- |
|
|
Čiopa |
Posted 2012-12-18, 21:34
|
City: Mažeikiai Posts: 5180 Signed in: 2007-03-12 |
Rekomenduoju visiems , mes vos nesusipešėm dėl jų
----- Volvo S80 D5 '03 AW55-50 ex. Volvo S80 2.5D '99 AW50-42 ex. Volvo S80 T5 '99 M56 ex. Saab 9-3 2.2tid '03 ex. Volvo XC70 D5 '02 AW55-50 ex. Volvo S40 1.8 '97 ----- |
|
|
zviazda |
Posted 2012-12-18, 22:12
|
Klubo narys City: Vilnius Posts: 1617 Signed in: 2011-09-10 |
Ačiū už priminimą reikės naujų metų stalui pasigaminti
Tiesa prie to pačio kitas receptukas - vietoj medaus dėti česnaką stambiai pjaustytą, vietoj provanso žolelių šiek tiek čili pipiriukų - palikti pasimarinuoti bent jau per naktį ----- Volvo XC90 Blue Ocean Race D5 2006 ----- Aš mergina tyli ir kukli. Įžeisi- tyliai pakasiu, kukliai atšvęsiu... AutoVikingų atributika |
|
Jump to forum: |