PERŽIŪRĖTI TEMĄ -

KULINARIJA

Kas naršo čia? 1 svečiai
 Spausdinti temą
Kulinarija
Žvaigždutė
#1 Spausdinti pranešimus
Parašyta 2009-12-10, 17:41
Vartotojo avataras

Miestas: Lietuva
Pranešimai: 580
Įstojo: 2009-01-22
Tema skirta keistis, dalintis receptais, virtuvės idėjomis.
Taip pat spręsti visus klausimus susiejusius su maisto gaminimu.

Prašymas, kad receptus rašytumėte Bold, kad lengviau butu rasti juos Smile
Redagavo Žvaigždutė 2009-12-10, 17:49


-----
Nelek greiciau, nei skrenda tavo angelas....
 
WORASSS
#1 Spausdinti pranešimus
Parašyta 2009-12-10, 17:45
Vartotojo avataras

Miestas: Klaipeda-Vilnius
Pranešimai: 470
Įstojo: 2007-08-16
Va kaip tik db daraus sumustinius.Smile formine balta duona ja aptepu padazu(cesnakas,petrazoles,krapai,majonezas,siek tiek aliejaus, keciupas ir viskas sumalta)tada dedu arba saliami, arba kumpiu gabaliukus ,tada peperoni ir ant virsaus suri ir kepu 5-7 min orkaiteje 150 temperaturoje.gaunasi astrus skanus sumustinukai Smile
Redagavo Žvaigždutė 2009-12-10, 17:50


-----
AUDI Q7 3.0tdi - Kasdienine
Volvo 244 diesel - šventinė
Worasss tel 864033125
VILNIUS
 
Svolacius
#2 Spausdinti pranešimus
Parašyta 2009-12-10, 18:36
Vartotojo avataras

Miestas: Vinius
Pranešimai: 155
Įstojo: 2008-03-06
Zodziu zirniu apkepele.reikalingi neskaldyti zirniai,rukytos sonines,keliu bulviu,sviesto,sauksto-dvieju miltu,surio.Neskaldytus zirnius mirkom nuo 3 iki 24 valandu(kas kaip nori),tada verdam.bulves supjaustom smulkiais kubeliais ir kartu su sonine kepam kol suminkstes,pridedam svoguno.Padarom padaza-islydytas sviestas,suberiam miltus ir maisom,zodziu kazkas gausis Smile.Isvirtus zirnius nusunkiam(aisku nepamirsom pasudyt),atgal i puoda ir supilam apkepta sonine su bulvem,supilam padaza,viska ismaisom.Gauta mase sudeliojam i formas(cenakines tipo) pries tai i jas imete po laseli sviesto.Uzbarstom tarkuotu lydytu suriu(tipo Rokiskio),uzdengiam ir i duxovke(orkaite) pusvalandziui 220-250 laipsniu temperaturoj.Jei norim kad suris butu apkepes-pries baigiant kept-nujamam dangtelius.
Atrodo labai sudetinga,bet as kaip "uzkietejes kulinaras" susisukau per 30 min,ty paruosiau viska.Na zirniu virima as neskaiciuoju zinoma Wink
Redagavo Apeiron 2009-12-10, 18:40


-----
ex Mazda3 2.0 '05
(tamsoje ir gerai "prilupus" panasi i S40 )
V70 II D5

-----
 
Apeiron
#3 Spausdinti pranešimus
Parašyta 2009-12-11, 00:05
Vartotojo avataras

Klubo narys
Miestas: Vilnius
Pranešimai: 7120
Įstojo: 2007-05-20
Na vistik galima pamineti is kur zmones semiasi ideju - http://sonatinos-....html


-----
Volvo S80 2.4

-----
 
JBravo
#4 Spausdinti pranešimus
Parašyta 2009-12-11, 14:55
Miestas: Kaunas
Pranešimai: 1019
Įstojo: 2007-03-10
Smile o, tema man Smile

Pradziai toks paprastutis, kepti traskus tailandietiski vistos sparneliai:

Mum reikia,
vistos sparneliu, austriu padazo, juoduju pipiru, Aliejaus, Miltu, Kukuruzo krakmolo, kiausinio, cukraus.

kiekiai - desimciai sparneliu:
Zodziu pradzioje pamarinuoijame sparnelius, ant sparneliu uzmusame kiausini, saukstas austriu padazo (maximos chineesu skyriuje rasite) puse sauksto juoduju pipiru, saukstas cukraus, pagal skoni as dar uzspaudziau citrinos, zodziu marinavime galima improvizuoti

Po to pasidarome misini, is puodelio miltu, ir ketvircio puodelio kukuruzu krakmolo. Ismarinuotus sparnelius apvoliojame misinyje, ir verdame karstame aliejuje, ar fritiurinej, ar tiesiog puode, pasirinktinai, verdame tol kol graziai apskrunda - t.y. apie penkiolika minuciu.

Galiausiai valgome namie gamintus KFC style'o sparnelius, pagardinti ypac tinkas kazkas is Sweet chilli, arba sour sweet rytietisku padazu. Skanaus.

Redagavo Apeiron 2009-12-11, 15:13


-----
Mob.Tel. 8-623 40485
Skype JoBravo
Kaunas
 
Neegzistuojantis vartotojas
#5 Spausdinti pranešimus
Parašyta 2009-12-12, 11:34

Riesutiniai sausainiai

Reikes:
2 stikliniu miltu
200g. sviesto
1/2 stiklines cukraus pudros
100g susmulkintu megstamu riesutu

Miltus sumaisyti su cukraus pudra, sudeti gabaliukais supjaustyta atsaldyta sviesta, riesutus, tada kapoti dideliu placiu peiliu, kol gausis vientisa mase. Jei tesla nesukimba, ipilame sauksta vandens ar citrinos sulciu. PAdedame valandai i saldytuva. Paskui iskociojame, susipjaustome i tokias formas, kokiu norime ir kepame orkaiteje ~15min, kol pagelsta.


O tada valgome Smile skanaus Wink


-----
 
Levas
#6 Spausdinti pranešimus
Parašyta 2009-12-12, 14:48
Vartotojo avataras

Miestas: Vilnius
Pranešimai: 1192
Įstojo: 2009-07-07
Jo toks patiekalas kaip SnuFFiene parase, tai skanus. Mes dasr darom biski kitoki.
Imam vistienos file, pjaustom mazais gabaliukais, tada svogunas, irgi pjaustom mazais gabaliukais. Viskas i keptuve ir kepam. Salia verda ryziai. Iskepus vistienai dedam kiniestiska padaza (kecupas su darzovemis, vaisiais). Keptuvei sumaisoma. Viskam isvirus ir iskepus, ryziai dedami i lekstem ant virsaus dedam vistiena su padazu. Liux gaunasi.
Prieskoniai ir kiekiai jau pagal skoni zinoma.


-----
---

-----
Vilnius
 
JBravo
#7 Spausdinti pranešimus
Parašyta 2009-12-12, 15:37
Miestas: Kaunas
Pranešimai: 1019
Įstojo: 2007-03-10
Beje, mane treti metai uzkabinus Fondiu bangele.
Pradziai siek tiek receptuku www.fondiu.lt veliau parasysiu kazka imantresnio galbut, nes per tris metus sukaupiau nemazai butent fondiu receptu knygu. o kas geriausia, tai ne tik skanu, bet ir siokia tokia raminanti vakaro pramoga gaunasi Smile
Redagavo JBravo 2009-12-12, 15:37


-----
Mob.Tel. 8-623 40485
Skype JoBravo
Kaunas
 
ROCKY
#8 Spausdinti pranešimus
Parašyta 2009-12-16, 22:13
Vartotojo avataras

Miestas: Klaipeda
Pranešimai: 768
Įstojo: 2007-03-17
Nu pasiulysiu ir as viena patiekala, savaitgali su drauge bandem kept tai visai puikiai gavosi
Reikes:
3 kiausiniai, 0,3 l kefyro, miltu, druskos (pagal skoni), kepimo milteliu, sasysku.
Suplakam kiausinius, toliau pilam kefyra, dedam miltu (tiek kad butu galima minkyti rankomis), druska, kepimo miltelius. Gauta tesla iskociojam ir supjaustom gabaliukais i kuriuos ivyniojame sasysku gabaliukus. Verdame aliejuje. Skanaus! Yes


img18.imageshack.us/img18/485/200912121.jpg
Redagavo ROCKY 2009-12-16, 22:15


-----
Volvo XC90

Volvo XC70
Volvo V70 2.5 TDI
Volvo 850 2.0 20v T-5
Volvo 850 2.5 20v

-----
 
Neegzistuojantis vartotojas
#9 Spausdinti pranešimus
Parašyta 2010-05-04, 22:25

Receptas:
Mes dažniausiai išverdam marinatą pradžioje, jo užtenka tikrai nemažam kiekiui stiklainiuku, bet tiksliai kokiam kiekiui nepasakysiu.
Marinatas būtų toks:
4 litrai vandens, 0,5 litro acto, 3 stiklinės cukraus, pipirų kvepiančiųjų (iš akies, kelis ar daugiau), lauro lapų, druskos vieną šaukštą litrui vandens. Viską užvirinti, ataušinti ir užpilti jau supjaustytus agurkus, pomidorus ir svogūnus, kuriuos mes sudedame sluoksniais. Toliau reikia sterilizuoti, tai yra, kaitinti iki 80 laipsniu.
Jei kas nors dar neaišku, rašykit į PM...bandysiu paaiškinti. Skanaus! Wink

Redagavo Apeiron 2010-05-04, 22:41


-----
 
ELbas
#10 Spausdinti pranešimus
Parašyta 2010-05-26, 08:47
Vartotojo avataras

Miestas: Toli
Pranešimai: 1250
Įstojo: 2007-06-24
va - mano brangiausioji toki receptuka ikele i viena puslapi (vel konkurselyje dalyvauja...) Covered Laugh

http://www.mama.l...lynai

Galit pasiziuret... ir jei turit e-pasa - prisijungti ir prabalsuoti Smile Blynai tikrai pigus ir skanus.. verti 5 zvaigzduciu Yes Smile


-----
 
Klepas
#11 Spausdinti pranešimus
Parašyta 2010-05-28, 10:39
Vartotojo avataras

Miestas: Vilnius
Pranešimai: 645
Įstojo: 2010-04-24
Avižiniai sausainiai:

Reikės:
3 kiaušinių,
0,5 stiklinės cukraus,
50 g lydyto sviesto,
trupučio kepimo miltelių,
3 stiklinės avižinių dribsnių,
po truputį saulėgrąžų sėklų moliugų sėklų, lazdyno riešutų, migdolų riešutų, kedro riešutų (galima deti ir razinų ar kitų džiovintų vaisių gabaliukų, čia kas ką labiausiai mėgsta).

Kiaušinius, cukrų, lydytą sviestą ir kepimo miltelius išsukti iki vientisos masės. Į gautą masę įberti avižinius dribsnius (juos reikėtų arba praplauti vandeniu arba dar į tą pačią masę įpilti šiek tiek vandens, kad sausainukai minkštesni būtų ) ir gerai išmaišyti. Po kokių 10 min. suberti šiek tiek pasmulkintus riešutus ir saulėgrąžas (jei yra laiko nuo riešutų reikėtų nuimti luobeles, nes jos duoda šiek tiek kartumo).Viską gerai išmaišius, palikti gautą masę porai valandų, kad išbrinktų.Paskui ją krečiame į popierinius krepšelius. Arba tiesiai ant skardos išklotos kepimo popieriumi (tešla neturėtų gautis labai skysta, tai sausainiukai neišsilies). Dedama į jau įkaitintą orkaitę. Kepama žemoje ugnyje 150-170 C, 20-30 minučių. Jei turite galimybę pažiūrėti į gaminius per orkaitės stiklą, pasinaudokite ja - bus pats geriausias laikmatis.

img689.imageshack.us/img689/5589/newpicture2l.png
Redagavo Klepas 2010-05-28, 10:40


-----
XC90 ,04 T6 -EX
V70, 03 D5

-----
 
Apeiron
#12 Spausdinti pranešimus
Parašyta 2010-06-15, 00:08
Vartotojo avataras

Klubo narys
Miestas: Vilnius
Pranešimai: 7120
Įstojo: 2007-05-20
Gal siek tiek ne i tema, bet su patiekalais rekomenduociau Kedainiu fabriko padaza.
http://www.kkf.lt...
Kas megsta tokius baltus padazus, manau nenusivilsit.
Redagavo Apeiron 2010-06-15, 00:10


-----
Volvo S80 2.4

-----
 
Klepas
#13 Spausdinti pranešimus
Parašyta 2010-08-02, 19:12
Vartotojo avataras

Miestas: Vilnius
Pranešimai: 645
Įstojo: 2010-04-24
Šepardo pyragas arba piemenėlių pyragas is produktu po iskylų

daznau buna kad gryze po iskylu lieka daug maisto kuri tenka vel parsivezti namo, tai sugalvojau is to likusio maisto vakar pagaminti ŠEPARDO pyraga.
Jums prireiks:
bulviu 2kg
cesnako 1 galva
svogyno 1 galva
svoguno laisku 1 pundelis
krapu 1 pundelis
mozorela surio 1 burbulis
sviesto 50 g
grietines 50 g
grietineles 100g
jatienos ir kiaulienos kapoto kumpio konservo po 2 skardines (ju daznai taip pat lieka po iskylu)
druska ir pipirai

EIGA:
isverdame bulves kad pasidarytume bulviu kose, nukose vandeni idedame saujale svoguno laisu ir krapu, sudedame sviesta grietine ir gretinele. sutriname viska i viena mase.
Kepimo inde isklojame viena sluoksni bulviu koses, tada sudedame pusziedziais supjaustytus svogunus. Supjaustome juostelemis jautienos ir kiaulienos kumpi ir isklojame ant svogunu sluoksnio. Grezineliais supjaustome cesnako keleta skilteliu (pagal skoni) ir isklojame ant mesos, pabarstome pipirais, krapais ir svogunu laiskais. Ant virsaus uztepame paskutini bulviu koses sluoksni, pabarstome krapais ir likusiais svogunu laiskais ir ant virsaus dedame mozorela surio.
Ikaitiname orkaite iki 160 laipsnius celcijaus idedame inda ir kepama apie 35-40 minutes

Skanaus!!!!!!!!!!
img707.imageshack.us/img707/6421/img0172fd.jpg


-----
XC90 ,04 T6 -EX
V70, 03 D5

-----
 
Klepas
#14 Spausdinti pranešimus
Parašyta 2010-08-08, 20:59
Vartotojo avataras

Miestas: Vilnius
Pranešimai: 645
Įstojo: 2010-04-24
GYOZA (Japonniski koldunai)
img822.imageshack.us/img822/8015/img1158a.jpg
Jums prireiks:

Idarui:
300g mesos farso
100g svoguno laisku
nykscio dydzio imbiero saknies
5 skilteles cesnako
1 kiausinis
pekino kopusto
druska, pipirai
cili pipiras (sviezias)
sezamu aliejus (pageidautina geras, japoniskas arba as turiu Singapuro gamybos OH AIK CUAN firmos, jo galima isigyti maximose Smile )
santa marios prieskonio WASABI & SESAME

Paplotelio tesla:
ryziu miltai 200g
kvietiniai miltai 200g
druska
karstas uzvires vanduo

Padazas:
Imbieras
cili pipiras
soju padazas
sezamu alieju
alyvogiu aliejus
ryziu actas

Daromes idara:
susmulkinam labai mazais kubeliais imbiera ir cesnaka. Susmulkiname svoguno laiskus ir pekino kopusto (kiekis turi buti vienodas kiek ir mesos), sudedame mesa. Iberiame druskos, pipiru, susmulkinam kelis grezinelius cili pipiro, iberiame WASABI & SESAME prieskonio, ipilame sesamu aliejaus 5 - 6 lasus ir imusame 1 kiausini. Tada viska ismaisome

img28.imageshack.us/img28/8678/img1145e.jpg

Tada daromes tesla paploteliams:
sumaisome abi miltu rusis, iberiame ziupsneli druskos ir uzpilame uzvirintu vandeniu. Gerai isminkome. Iskociojame labai plona blyna ir pasidarome apvalius paploteliu ( as sitam reikalaui naudoju didele taure)

img202.imageshack.us/img202/4287/img1144l.jpg
Idara sudedame i palotelius
img225.imageshack.us/img225/9599/img1149p.jpg
Ir uzlenke susukume kaip musu tradicinius koldunus, tik ant stalo paspaude statome garbanota puse i virsu
img829.imageshack.us/img829/6849/img1146t.jpg
Kepimas:
Ikaitiname keptuve ir ipilame aliejaus, ikaitus aliejui dedame pasidarytas Gyozas

img23.imageshack.us/img23/6324/img1150o.jpg
Kepame apie 2 minutes ir tada apverciame ant kitos puses ir vel kepame 2 minutes
img651.imageshack.us/img651/5503/img1151ti.jpg
Po to verciame ant trecios puses ir nieko nelauke pilame puse stiklines vandens ir greitai uzdengiame dangti
img825.imageshack.us/img825/355/img1154k.jpg
img64.imageshack.us/img64/237/img1156e.jpg
Kepame apie 5 minutes, kol beveik isgaruos vanduo.
Isdeliojame i lekste.

PADAZO GAMYBA:
I dubeneli supilame 4 saukstus soju padazo, 3 saukstus alyvuogiu aliejaus, 1 saukta sezamu aliejaus ir 2 saukstus ryziu acto, itarkuojame imbiero ir idedame smilkiai pjaustyto cili pipiro. Gerai ismaisome ir gerai butu kad padazas pastovetu apie pusvalandi pries valgant, tai reiskias padaza daromes anksciau, nes GYOSA valgomos karstos

img809.imageshack.us/img809/2669/img1148rk.jpg
img34.imageshack.us/img34/381/img1158zd.jpg

SKANAUS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(whew)

P.S. Gyoza gali buti ir vegetariska, idare vietoj mesos dedama ivairiu darzoviu ( morkos, cukinijos ir t.t). Taip pat ju kepimu budai yra ivairus, man asmeniskai labiausiai patinka sitas.


-----
XC90 ,04 T6 -EX
V70, 03 D5

-----
 
rimulia12
#15 Spausdinti pranešimus
Parašyta 2010-09-03, 16:13
Vartotojo avataras

Miestas: Klaipėda, Lietuva
Pranešimai: 100
Įstojo: 2010-09-02
Kadagi penktadienis. Susitikimu irsventimu diena, siulau greita skanu uzkandi prie alaus.
"VAFLINES PICOS"
lh4.ggpht.com/_bswLY8MZPLI/SaRJbY3ynbI/AAAAAAAAB3I/UzD5WsRCGgw/s128/Picture%20001.jpg
Reikes:
Vafliu (naudojau apvalius "klaipedos duonos"Wink;
majonezo;
fermentinio surio;
kmynu

darbo eiga: vafli plonai padengti majonezu, uzbarstyti sutarkuoto fermentinio surio ir kmynu pagal skoni. Kisti i ikaitinta 180-200 laipsniu orkaite ir kepti kol suris istirpsta. Jeigu kartais majonezo persistenget patept tai rikia palaikyti orkaiteje ilgiau (vafliukai turi buti kieti). Isemus sujausciau i keturias dalis.

Redagavo rimulia12 2010-09-03, 16:15


-----
Volvo V70

-----
http://www.facebook.com/profile.php?id=100001781635129
 
toSKA
#16 Spausdinti pranešimus
Parašyta 2010-09-04, 16:13
Vartotojo avataras

Miestas: Vilnius
Pranešimai: 1004
Įstojo: 2008-09-10
TURBO AGURKAI IR MORKYTES

O as pasiulysiu staigiai pasiraugt agurku (uztruks itin trumpai ir labai greit galima pradet valgyt).
Ka tik pasidariau, uztrukau 10 minuciu.

Reikes:
agurku (dariau is kilogramo)
keliu morkyciu (paemiau 5)
ziupsnelio krapu
cesnako (panaudojau nedideles 4 skilteles LIETUVISKO cesnako
druskos 2 ziupsneliai
cukraus (naudojau ruda) 1 saukstelis
ir aliejaus (naudojau alyvuogiu) - saukstas.


Ir taip:
img255.imageshack.us/img255/8936/c36020100904145522.jpg
plonais siaudeliais susipjausciau morkas,

img291.imageshack.us/img291/5332/c36020100904145703.jpg
ir agurkus

img205.imageshack.us/img205/2525/c36020100904150553.jpg
susmulkinau cesnakiuka ir krapus

img710.imageshack.us/img710/2189/c36020100904150940.jpg
Tada viska suberiau i maiseli, idejau cukru, druska, ipyliau alieju.

Maiseli uzrisiau, sukraciau, kol vienodai pasiskirstys prieskoniai ir pastaciau i saldytuva.

po TRIJU (taip taip!), valandu valgysiu Pfft

labai gera uzkandele prie mesos ar taures kompoto Wink, o uztruko maks 10 min, kol uzvire vanduo ir isvire koldunai, matomi paskutinej foto.
Redagavo toSKA 2010-09-05, 01:33


-----
V40, '96, 1.8

-----
"Didelė garbėtroška nuo seno daugelį išmintingų žmonių paversdavo bepročiais." I.Kantas
 
Klepas
#17 Spausdinti pranešimus
Parašyta 2010-09-19, 21:29
Vartotojo avataras

Miestas: Vilnius
Pranešimai: 645
Įstojo: 2010-04-24
Suktinukai su grybu idaru (Zrazai)

Jums prireiks:
kiaulienos sprandines arba kiaulienos nugarines arba vistienos krutineles arba jautienos nugarines (ne karvienos, bet jautienos!!!)
kiausinis - 2vnt.
dziuvesiu
druskos, pipiru, (kitu Jusu megstamu prieskoniu, kuriuos gardinate mesyte)

Idaras:
Dziovintu grybu - 2 saujos
svieziu virtu grybu - apie 200g
svoguno galva
cesnako 2-3 skilteles
druska, pipirai


Eiga:
Pradedame nuo idaro. Is pat pradziu dziovintus grybus uzpilame verdanciu vandeniu ir paliekame apie 1 valanda isbrinkti. Sviezius grybus (kuriuos ka tik parsineseme is misko) nuvalome supjaustome ir isverdame su druskyte.
Praejus valandai, kaip jau isbrinko musu dziovinti grybai, nupilame skysti, truputi praplaunam ir uzpyle nauju vandieniu verdame 20 minuciu (druskos i vandeni nededame).
Smulkiai susismulkinam svoguno galva ir beriame i keptuve su ikaitusiu aliejumi, iskart sumaziname ugni po keptuve ir iberiame druskos ir pipiru, uzdengiame dangti ir patroskiname svogunus 2 minutes, atidenge dangti padidiname ugni iki maksimalios ir ispaudziame 2-3 skilteles cesnako, ir supilame susmulkinus grybus. Grybus as smulkinau trintuveje, taip pat galima ir per mesmale praleisti. Viska maisome, iberiame dar druskos ir pipiriuku (nes dziovinti grybai buvo nesudyti) ir po poros minuciu baigiame kepti idara. Reultata gaune va toki -

img215.imageshack.us/img215/1/img1255n.jpg

Ruosiame mesyte:
Jei pasirinkote kiauliena arba jautiena, tai paprasciausiai susipjaustome 1cm gabalais ir gerai pamusame, kad butu labai ploni. Kas pasirinks vistienos krutineles, tai perpjauname jas isilgai, kad gautume du didelius blynus ir taip pat pamusame.
Padruskiname ir papipiriname kiekviena gabaliuka, dedame idara i centra ir susukame taip, kad krastai irgi uzsilenktu (kad paskui bekepdami suktinukai neisleistu idaro).
Pasiruosiame kiausinio plakini, kitoje leksteje dziuvesius, ir DIRBAME Grin . mirkome i kiausini iskart i dziuvesius, ir vel i kiausini ir vel i dziuvesius, na ir viskas, dedame i kepimo skarda viska

img710.imageshack.us/img710/6240/img1256w.jpg
Ikaitine orkaite iki 180 laipsniu kisame skarda su skanumynais ir kepame 40 -60 minuciu.
Garnyrui pasirinikau paprastas bulves, tai jas sone irgi sutalpinau Smile

img689.imageshack.us/img689/4806/img1257as.jpg
img84.imageshack.us/img84/3538/img1258z.jpg

Skanaus!!!!!!!!!!!!
Redagavo Klepas 2010-09-19, 21:39


-----
XC90 ,04 T6 -EX
V70, 03 D5

-----
 
Klepas
#18 Spausdinti pranešimus
Parašyta 2010-09-19, 22:17
Vartotojo avataras

Miestas: Vilnius
Pranešimai: 645
Įstojo: 2010-04-24
ja-PONISKA grybu sriuba
Orginalus raceptas turetu buti su SITAKE grybais, bet kam juos naudot jeigu ant Lietuvos mes turime labai labai skaniu grybu, tai sis receptas pamodifikuotas ant lietuvisku grybu Smile
Jums prireiks:
Baravykai 4-5 vnt vidutinio dydzio (gal geriau truputi mazesni nei vidutiniai, nes siais metais labai dideli jie Grin
Vistienos blauzdeles 3 vnt
morkos 3 vnt
svoguno 1 galva
cesnako 3-4 skilteles
Druskos, pipiro, kvapnaus pipiro
Soju padazo (rekomenduoju sitame patiekale naudoti aukstos rusies pvz. "KIKKOMAN"Wink

Eiga:
Verdame vistiena, kad gautume buljoniuka.

img265.imageshack.us/img265/3346/img1259s.jpg
Virdami kruopsciai graibome putas, kad gautusi skaidrus sultinys.
Tuo tarpu baravykus (katik is misko) uzpilame saltu vandieniu ir pamirkome 10 minuciu, kad visi misko nesvarumai atsoktu.
Morkas susipjaustome "siaudeliais"

img827.imageshack.us/img827/9113/img1261u.jpg
Svogunus susipjaustome labai plonais pusziedziais.
Grybus dar karta gerai nuplauname ir supjaustome kotus siaudeliais, o galvas plonamis juostelemis (mano mamukas sestadieni prigribavo daug silbaravikiu ir tik vien tikra baravyka, tai nuo silbaravikiu galvu pageidautina nuimti minkstaja "paralonine" dali ir tada pjaustyti)

img148.imageshack.us/img148/8233/img1262v.jpg
Po pusvalandzio, kai isverda vistyte, iberiame pipiru, kvapniuju pipiru, truputeli druskos ( nes veliau gardinsime soju padazu - nereikia persudyt) ir truputi as dedu darzoviu bulijono ( tik ne kur marios E621 galina,magi ir t.t., bet naturalaus) ir toliau verdame dar puse valnadzikes kol vistyte labai gerai suminkstes.
Praejus siam laikui isimame vistyte is puodo i lekste ir leidziame atvesti, o i puoda dedame morkas ir grybus, taip pat ispaudziame cesnako. Verdame apie 15 minuciu.
Per ta laika susismulkiname vistiena ( paprasciausiai pirstais suplesome)

img826.imageshack.us/img826/2469/img1264c.jpg
Ir suberiame atgal i puoda. Dar verdame 5 minutes ir pilame soju padaza, ji reiktu pilti po kelis saukstu ir ragauti, kad nebutu per macnu.
Kai skonio lygis pasiektas Smile iskart isjungiame ugni ir beriame svogunu pusziedzius, kad jie nepervirtu ir butu traskus, dar truputi zalios dalies poro galima ideti- cia tik del estetikos SmileSmileSmile

img339.imageshack.us/img339/1058/img1265he.jpg
img440.imageshack.us/img440/2887/img1267e.jpg

P.S. Jeigu laikysites laiko instrukcijos sriuba nesuvirs ir nepavirs i kose!!!!!!!!!!

SKANAUS!!!!!!!!!
Redagavo Klepas 2010-09-19, 22:23


-----
XC90 ,04 T6 -EX
V70, 03 D5

-----
 
Klepas
#19 Spausdinti pranešimus
Parašyta 2010-10-03, 19:59
Vartotojo avataras

Miestas: Vilnius
Pranešimai: 645
Įstojo: 2010-04-24
Vistiena su juodaisiais grybais Teriyaki padaze
img716.imageshack.us/img716/7166/img1326i.jpg

Jums prireiks:
Vistienos 300-400g (galima krutineles, galima vidines file, o as dejau kulseles be kaulo - jos netokios sausos)
Dvi morkos
Puse svoguno
Puse pokelio dziovintu kinietisku juoduju grybu
Teriyaki padazo
Druskos ir pipiru

Pasiruosimas:
Puse pokelio dziovintu juoduju grybu uzpilame siltu vandeniu ir mirkome 1 valanda, po to didesnius pasismulkiname, o su mazais nieko nedarome

img819.imageshack.us/img819/562/img1320c.jpg
Morkas susipjaustome siaudeliaias, o svogunus kubeliais
img545.imageshack.us/img545/2319/img1316.jpg
Susijpaustome vistyte juostelemis
img25.imageshack.us/img25/7134/img1321ap.jpg

Kepimas
I ikaitinta keptuve pilame pora saukstu aliejaus ir suberiame vistiena

img137.imageshack.us/img137/5611/img1322p.jpg
Truputi padruskiname ir papipiriname. Vartydmi pakepame pora minuciu ir suberiame grybus
img443.imageshack.us/img443/2707/img1323dv.jpg
Vartydami kepame apie 6-8 minutes. Vartyti reikia, nes keptuve laikome visada ant maksimalios ugnies.
Tada beriame morkas ir kokius 8 saukstus Teriyaki padazo

img84.imageshack.us/img84/5116/img1324b.jpg
Ipilame truputi vandens, dar druskytes nedaug ir pipiriuku.
Pakepame apie 2-3 minutes ir WOLIA SmileSmileSmile

img716.imageshack.us/img716/7166/img1326i.jpg
P.S. vietoje morku galma deti kitas darzoves, kaip paprikas, porus, sparagines pupeles ir t.t.

SKANAUS !!!!!!!!!!! Yes


-----
XC90 ,04 T6 -EX
V70, 03 D5

-----
 
peršokti į forumą:
2024 © Visos teisės saugomos.