AutoVikingai.lt - Volvo ir Saab - švediškų automobilių klubas ir forumas | AutoVikingai.lt | AutoVikingai | Šeimos skiltis
Who is here? 1 guest(s)
Kulinarija
|
|
Žvaigždutė |
Posted 2009-12-10, 17:41
|
City: Lietuva Posts: 580 Signed in: 2009-01-22 |
Tema skirta keistis, dalintis receptais, virtuvės idėjomis.
Taip pat spręsti visus klausimus susiejusius su maisto gaminimu. Prašymas, kad receptus rašytumėte Bold, kad lengviau butu rasti juos Edited Žvaigždutė 2009-12-10, 17:49 ----- Nelek greiciau, nei skrenda tavo angelas.... |
|
|
mudi |
Posted 2010-10-10, 21:34
|
City: Vilnius Posts: 125 Signed in: 2010-09-30 |
Sausainukai su moliugu
Teslai reikes: 500 g. miltu 1 a.s. kepimo milteliu 1/4 a.s. cinamono 1/2 a.s malto imbiero 1/4 a.s. malto muskato riesuto 1/2 a.s. druskos 1 stikline cukraus 110 g. minksto sviesto 250-300 g. moliugo 1 kiausinis Eiga: Viename inde sumaisome sausus produktus: miltus, kepimo miltelius, druska, imbiera, muskata, cinamona. Kitame inde sviesta isplakame su cukrumi iki purios mases. Paskui i sia mase imusti kiausini ir taip pat gerai viska isplakti. Tada sudeti paruostus moliugus ir ismaisyti. Moliugui nulupti odele ir susmulkinti iki vientisos mases. As dejau zalia moliuga, bet galima ir kepta ar troskinta. Po truputi suberti sausus produktus ir viska gerai ismaisyti. Sauksteliu isdeti gauta mase ant kepimo popieriumi isklota skarda ir kepti 25-30 min iki 160 laipsniu ikaitintoje orkaiteje. Galima sausainukus uzlieti glazura. Jai reikes: 1 stiklines cukraus pudros, 1 sauksto tirpinto sviesto ir 2 sukstu pieno. viska gerai sumaisome ir palaistome sausainukus. Edited mudi 2010-10-10, 21:52 ----- Klepo antra puse |
|
|
Hera |
Posted 2010-10-10, 22:03
|
Posts: 28 Signed in: 2010-08-19 |
Naminius savo sukurtus kebabus ( jei taip galima juos pavadinti) aš gaminu taip:
Lavašo,vištienos, agurkų, pomidorų, marinuotų agurkų, paprikos, pekino kopūsto, truputėlis kopūsto,prieskonių, įvairių padažų (česnakinis, pomidorų padažo truputis ar kitų pagal savo skonį). Vištiena supjaustome smulkiais gabaliukais ir iškepame. Kol kepa vištienos gabaliukai, susipjaustome visas daržoves. Ant lavašo užpilame visus norimus padažus, juos paskirstome ant lavašo, sudedame visas susmulkintas daržoves, iškeptą vištieną, susukame lavašą ir skanaujame. Galima "naminį kebabą" trumpai pašildyti mikrobangįje. Aš bent jau valgau valgau ji nešildytą mikrobangėje Edited Žvaigždutė 2010-12-17, 08:26 ----- |
|
|
Klepas |
Posted 2010-10-10, 23:03
|
City: Vilnius Posts: 645 Signed in: 2010-04-24 |
Triju rusiu MEAT BALL (kotletai)
Kotletams Jums prireiks: 500 g farso 3 riekeles batono 100 g gretineles 200 g moliugo 1 morkos 1 dideles galvos svoguno 4 skilteles cesnaako 3 kiausiniai malto lauro lapo druskos ir pipiru EIGA: pasiruosiame trys bliudelius. Susismulkiname svoguna mazai kubialias ir isdaliname po visus trys indus Nuo moliugo skilteles nulupame zieve ir sutarkuojame per burokine tarka. Morka sutarkuojame per smulkesne tarka. Sutarkuota moliuga dedame i viena inda, o morka i kita inda. Trecias kotletas bus standartinis (kaip as vadinu valgyklinis) jam reiks triju batono riekeliu ir grietineles, juos 5 minutes kartu pamirkome Cesnaka susipjaustome smulkiais kubeliais ir beriame tik i dubeneli su morkomis ir moliugu. Tada dedame padalinta i trys dalis farsa, pilame druskos, pipiru, lauro lapu ir imusame po viena kiausini i kiekviena dubeneli Gerai ismaise kiekviena, tirime gauti va taip Tada i gerai ikaitinta keptuve ipilame aliejaus ir idedame kelis gabaliukus sviesto Su suslapinta ranka suformuojame kotletus ir dedame i keptuve Kepame 10 minuciu ant vidutine ugnies, po to apverciame ir dar 10 minuciu. Visa tai darome su uzdengtu keptuves dangciu. na ir turime gauti toki rezultata Ta dabar garnyras, jis tradiciskai turetu buti bulviu piure, na bet Jus ja mokate pasigaminti pagal savo skoni, o si karta keptos bulves (studentiskai). Nusilupame 5 vidutinio dydzio bulves ir susipjaustome plonais pusziedziais Uzpilame pora saukstu aliejaus, pipiru ir druskos (as dar uzpilu ziupsniuka naturalaus darzoviu buliono) Ismaisome ir paliekame inde 15 minuciu, kad isleistu bulves savo krakmola. Po 15-20 minuciu indas su bulvemis turi atrodyti va taip Visa ta skysti nupilme ir su virtuviniu popieriumi dar pasausiname jas Ikaitiname keptuve, pilame truputi aliejaus ir beriame bulves. Apie 10 minuciu kepame ant vidutines ugnies jas nuolatos vartydami, kad neprisviltu, o po to padidiname ugni iki max ir dar kas minute pavartidami paskrudiname 5 minutes Na toliau paserviruojame su burokeliu misraine ir raugintu agurku SKANAUS!!!!!!!!!!!!!!! ----- XC90 ,04 T6 -EX V70, 03 D5 ----- |
|
|
Klepas |
Posted 2010-10-17, 16:54
|
City: Vilnius Posts: 645 Signed in: 2010-04-24 |
Prancuziskos salotos su vistiena
Jums prireiks: 1/2 pakelio makaronu (kaspineliu formos) 300 g keptos vistienos ( man asmeniskai is keptu ketvirtuku mesos yra skaniausiai) 4 ziedai konservuoto ananaso 1/2 obuolio 1/2 svoguno 4 saukstai majonezo 1 saukstas Dijono garstyciu su grudeliais Eiga: Ananasa, obuoli ir svoguna susipjaustome smulkiais kubeliais ir suberiame i dubeni Vistiena susismulkiname (pries tai nusilupe ja nuo kaulo) ir dedame i ta pati dubeni Issiverdame makaronus (tiktai nepervirkite, gariau 1 min nedavirti) ir beriame i ta pati dubeni, bei pagardiname majonezu ir garstyciomis Sumaisome viska ir dedame i lekstes Skanaus!!!!!! Edited Klepas 2010-10-17, 16:56 ----- XC90 ,04 T6 -EX V70, 03 D5 ----- |
|
|
Neegzistuojantis vartotojas |
Posted 2010-10-17, 19:32
|
|
Na ka, dekui klepas uz recepta, isties skanu tik pasidariau per didele doze, bet ka padarysi per kelis kartus suvartosiu pavydekit tokio skanumelio mmmmm
----- |
|
|
Vidmantas |
Posted 2010-10-20, 21:33
|
City: Ciurichas, Šveicarija Posts: 1063 Signed in: 2007-12-05 |
Taigi išbandžiau vištieną pagal Klepo receptą. Tikrai skanu
----- V70 II Skype: vidmantas_vu Ciurichas |
|
|
Čiopa |
Posted 2010-10-24, 12:55
|
City: Mažeikiai Posts: 5180 Signed in: 2007-03-12 |
Čia pirmas Lašelio bandymas iškepti naminę duoną. Labai skanu . Sekantį kartą darysime fotoreportažą
----- Volvo S80 D5 '03 AW55-50 ex. Volvo S80 2.5D '99 AW50-42 ex. Volvo S80 T5 '99 M56 ex. Saab 9-3 2.2tid '03 ex. Volvo XC70 D5 '02 AW55-50 ex. Volvo S40 1.8 '97 ----- |
|
|
Klepas |
Posted 2010-10-24, 23:50
|
City: Vilnius Posts: 645 Signed in: 2010-04-24 |
Idarytos paprikytes
Idaryti galima normalias paprikas ( tik jos labai dideles, nes cia mintis yra vieno kasnio uzkandis), taip pat jelapeno pipirus (jie astroki - uztat tinka prie alaus), o as pasirinkau mazas paprikytes. Jos ir yra specialios rusies ir vadinas "Mini Paprika" (gaila siuo metu, nes KRIZE pakoregavo marketu raciona, nera galimybes ant Lietuvos ju nusipirkti. Man ju labai reikejo, tai "AUGMA" atveze man ju) . Jums prireiks: 1 kg - mini papriku 500 g - Ricota surio 200 g - Vytintos desros 100 g sauleje dziovintu pomidoru pora sauju petrazoliu 4 skilteles cesnako cili pipiro druskos ir pipiru Eiga: Paprikytes ipjauname per sona ir su pirstais isimimame seklytes Ruosems idara. I dubeni sudedame Ricota suri. Susipjaustome mazais kubeliais desra, cesnaka, sauleje dziovinta pomidora. Cili pipira susismulkiname kuo smulkiau, bet pries tai butinai pasaliname seklytes ( as i toki kieki dedu apie 2 cm ilgio, kas megsta astriau gali deti ir daugiau). Susismulkiname petrazoles ir viska beriame i dubeni su Ricota suriu. Iberiame siek tiek druskos ir pipiro ir viska gerai ismaisome Labai atsargiai idara sudedame i paprikas Visa sita geri sudedame ant skardos ir pasauname i 180 laipsniu ikaitusia orkaite. Kepame apie 45 minutes Skanaus!!!!!!!!!! ----- XC90 ,04 T6 -EX V70, 03 D5 ----- |
|
|
Vyskups |
Posted 2010-10-26, 00:01
|
City: Vilnius Posts: 2762 Signed in: 2008-11-20 |
Gal galit ką nors skanaus įmest kur įeitų sūris (bet koks, tik ne baltas), vištiena ar makaronai spageti ar tie plantūs, bet ne vamzdeliai - pikantiško arba nelabai reikės išbandyt save ir paskanaut tos alia salotos su kaspinėliais visai skaniai žiūrisi.
----- Volvo XC70 III, D5, AT, MY09 Volvo V70 III, 2,0D, MT, MY10. Volvo 2.4D 96kw '02 S60 + chip = D5 + chip - parduota Šalimais garaže Peugeot Boxer - ilgas, didelis, 2,8d, '05 Skoda Octavia Combi 2,0tdi 16v DSG '07 Toyoto corolla 2,0 d-4d '00 www.idola.lt www.voveresnamai.lt https://www.facebook.com/voveresnamai/?fref=ts ----- =FORUMO MODERATORIUS= Nieko nėra tipiškesnio, kaip talentingi žmonės, nepasiekę savo gyvenime jokios sėkmės Jeigu tu nori turėti tai, ko niekad neturėjai - turi padaryti tai, ko niekad nedarei. |
|
|
Svolacius |
Posted 2010-10-26, 14:18
|
City: Vinius Posts: 155 Signed in: 2008-03-06 |
Liogha.Uzsivadina salotomis.Jamam krutinele,vistienos(nors priklausomai nuo paros laiko....),pjaustom kaip norim.Surio pagal skoni,siaip nerekomenduoju.Tada paprika,geriausia ivairiu spalvu.Agurka.Galim det pomidora,bet sekancia diena salotos gali but karcios,todel ne (jau isbandyta).susimaisom,majoneza pagal skoni,pipirus dedam paragave!Kuo daugiau krutineles-tuo skaniau.
----- ex Mazda3 2.0 '05 (tamsoje ir gerai "prilupus" panasi i S40 ) V70 II D5 ----- |
|
|
Ernis |
Posted 2010-10-26, 21:19
|
City: Vilnius Posts: 428 Signed in: 2008-09-19 |
mudi @ 2010-10-10, 21:34 rašė: Sausainukai su moliugu Teslai reikes: 500 g. miltu 1 a.s. kepimo milteliu 1/4 a.s. cinamono 1/2 a.s malto imbiero 1/4 a.s. malto muskato riesuto 1/2 a.s. druskos 1 stikline cukraus 110 g. minksto sviesto 250-300 g. moliugo 1 kiausinis Eiga: Viename inde sumaisome sausus produktus: miltus, kepimo miltelius, druska, imbiera, muskata, cinamona. Kitame inde sviesta isplakame su cukrumi iki purios mases. Paskui i sia mase imusti kiausini ir taip pat gerai viska isplakti. Tada sudeti paruostus moliugus ir ismaisyti. Moliugui nulupti odele ir susmulkinti iki vientisos mases. As dejau zalia moliuga, bet galima ir kepta ar troskinta. Po truputi suberti sausus produktus ir viska gerai ismaisyti. Sauksteliu isdeti gauta mase ant kepimo popieriumi isklota skarda ir kepti 25-30 min iki 160 laipsniu ikaitintoje orkaiteje. Galima sausainukus uzlieti glazura. Jai reikes: 1 stiklines cukraus pudros, 1 sauksto tirpinto sviesto ir 2 sukstu pieno. viska gerai sumaisome ir palaistome sausainukus. Labai skanus meduoliai, saunus receptas ----- Volvo V70 II 2001 2.5TDI Volvo 945, 2.3turbo M90, 1998, Vialle LPI Honda VF750C Magna1985 ----- Volvo amžiams! Diagnostika su Volvo Dice tel. 8šeši7725257 |
|
|
Migdole |
Posted 2010-10-27, 16:28
|
City: Vilnius Posts: 284 Signed in: 2009-12-07 |
O cia musu Cezario salotos su balzamiko padazu
----- Apeirono migdoliukas |
|
|
toSKA |
Posted 2010-10-27, 17:03
|
City: Vilnius Posts: 1004 Signed in: 2008-09-10 |
Migdole @ 2010-10-27, 16:28 rašė: O cia musu Cezario salotos su balzamiko padazu o tai kur aprasymas? ----- V40, '96, 1.8 ----- "Didelė garbėtroška nuo seno daugelį išmintingų žmonių paversdavo bepročiais." I.Kantas |
|
|
Klepas |
Posted 2010-10-31, 19:51
|
City: Vilnius Posts: 645 Signed in: 2010-04-24 |
Trinta Moliugu sriuba su vištiena
Jums prireiks: 500g moliugo vistienos du ketvirtukai 2 vidutines bulves 2 vidutines morkas puse galvos svoguno 4 skilteles cesnako ciobrelio Eiga: Issiverdame vistiena su druska ir Jusu megstamais prieskoniai, sultinys bus dar reikalingas. Nuo moliugo nulupame zieve, issivalome ir susipjaustome nedidelias gabaleliais. Susipjaustome morka ir bulves taip pat nedideliais gabaleliais, na ir liko svoguna su cesnaku pasismulkinti kubeliais. Ikaitiname keptuve ir pilame aliejaus kokius 5 saukstus ir beriame moliuga Kepame apie 5 minutes ant didesnes nei vidutine ugnies, tada padruskiname ir pabarstome pipirais, iberiame ciobrelio ir suberiame cesnaka ir svogunus. Kepame dar 2 minutes Tada suberiame bulves ir morkas ir kepame 5 minutes Na ir tada pilame sultinio apie 4-5 samcius Dar susismulkiname isvirta vistiena ir beriame i ta pacia keptuve Uzdengiame dangti ir viska troskiname 20 minuciu. Po to supilame viska i puoda Ir su trintuvu viska gerai sutriname Paragaujame ar netruksta druskos na ir SKANAUS!!!!!! ----- XC90 ,04 T6 -EX V70, 03 D5 ----- |
|
|
SuperStar |
Posted 2010-11-01, 14:34
|
City: Šiauliai Posts: 319 Signed in: 2009-11-30 |
Rimulia, labai seniai kepiau bandeles, tai mintinai dabar nepasakysiu tiksliai, kadangi darbe esu. Šiaip aš iš akies darydavau. Įmetu nuorodą. Jos receptai paprasti ir tikrai geri. Manau turėtų gautis superinės bandelės
http://www.sonati...12457 ----- Matyti reikia širdimi, nes kas svarbiausia - nematoma! /A.S.Egziuperi/ |
|
|
SuperStar |
Posted 2010-11-03, 11:33
|
City: Šiauliai Posts: 319 Signed in: 2009-11-30 |
----- Matyti reikia širdimi, nes kas svarbiausia - nematoma! /A.S.Egziuperi/ |
|
|
SuperStar |
Posted 2010-11-03, 18:27
|
City: Šiauliai Posts: 319 Signed in: 2009-11-30 |
Minėti improvizaciniai "suktinukai"
Sumaliau mėsytę. Iš faršo suformavau kotletukus (faršą paruošiau kaip kotletams), į vidų įdėdama po pailgą gabalėlį fermentinio sūrio. Tada tą kotletuką įvyniojau į vištos odelę (perku atšaldytas). Prieš tai odeles nuploviau, suprieskoniavau (čia kaip kam patinka. Aš dėjau pipiriuko, druskytės česnakiuko). Viskas. Dedame suktinukus į kepimo skardą ir kepame orkaitėje. Skanaus ----- Matyti reikia širdimi, nes kas svarbiausia - nematoma! /A.S.Egziuperi/ |
|
|
Migdole |
Posted 2010-11-04, 16:56
|
City: Vilnius Posts: 284 Signed in: 2009-12-07 |
O as jums idedu musu megstamu ekleru recepta. Nuotraukos neturiu, nes greit dingsta nuo stalo
Uzverdi 600gr vandens, įdedi arbatini sauksteli druskos, tada 250gr gero kokybiško sviesto ištirpini, tada nuimi nuo ugnies ir pili po truputi miltų, kad sutirstetu tesla (miltai irgi tik ekstra), tesla turi but tokia blizganti, atsisluoksniavusi nuo indo sieneliu. Tada tesla turi pastovėti, kol bus vos vos silta. Atskirai išplaki 6 kiausinius ir juos tada įmaišai i tesla, po truputi. Gauni blizgia mase. Tada imi šaukštą sriubini, imi popieriumi isklota forma, orkaite ikaitinta iki 180laipsniu. Ir dedi i bleka išviso telpa 15vnt. Neatidarai orakaites 15min griežtai. Is viso kepa 35min. Kai praeis kokiu 25 min reik pažiūrėt ar nereik ju pakelt aukciau, nes pas mane apacia greit apkepa, o virsus ne. Po 35min, juo išimi ir palieki atausti. Kai jau salti, perpjauni pusiau ir dedi kremą. Kremas: Apeiron megsta viena rududu, Bet šiaip ji reikia paruosti taip: rududu bonkute, sviesto 150gr ir vanilinio cukriuko koki sauksteli arbatini. Ir su mikseriu plaki gan ilgai, turi but puri mase. Tada palaikai šaldytuve. Ir tada perpjovus eklerą įdedi šaukščiuką kremo. Kai visus paruosi ant lekstutes, viena ant kito nededi ir i šaldytuvą. Edited Migdole 2010-11-04, 16:57 ----- Apeirono migdoliukas |
|
|
dapsys |
Posted 2010-11-04, 16:59
|
City: KLAIPĖDA Posts: 1608 Signed in: 2008-05-15 |
Migdole @ 2010-11-04, 16:56 rašė: O as jums idedu musu megstamu ekleru recepta. Nuotraukos neturiu, nes greit dingsta nuo stalo Uzverdi 600gr vandens, įdedi arbatini sauksteli druskos, tada 250gr gero kokybiško sviesto ištirpini, tada nuimi nuo ugnies ir pili po truputi miltų, kad sutirstetu tesla (miltai irgi tik ekstra), tesla turi but tokia blizganti, atsisluoksniavusi nuo indo sieneliu. Tada tesla turi pastovėti, kol bus vos vos silta. Atskirai išplaki 6 kiausinius ir juos tada įmaišai i tesla, po truputi. Gauni blizgia mase. Tada imi šaukštą sriubini, imi popieriumi isklota forma, orkaite ikaitinta iki 180laipsniu. Ir dedi i bleka išviso telpa 15vnt. Neatidarai orakaites 15min griežtai. Is viso kepa 35min. Kai praeis kokiu 25 min reik pažiūrėt ar nereik ju pakelt aukciau, nes pas mane apacia greit apkepa, o virsus ne. Po 35min, juo išimi ir palieki atausti. Kai jau salti, perpjauni pusiau ir dedi kremą. Kremas: Apeiron megsta viena rududu, Bet šiaip ji reikia paruosti taip: rududu bonkute, sviesto 150gr ir vanilinio cukriuko koki sauksteli arbatini. Ir su mikseriu plaki gan ilgai, turi but puri mase. Tada palaikai šaldytuve. Ir tada perpjovus eklerą įdedi šaukščiuką kremo. Kai visus paruosi ant lekstutes, viena ant kito nededi ir i šaldytuvą. Mmmm tuos eklerus aš irgi labai mėgstu, tik kad jų niekas man namie negamina Bet darbe, per kokį banketą ar furšetą, tai tų gėrybių atsivalgau, ir ne tik su saldžiais įdarais, bet visokiausių įdarų būna, tiek česnakinis, tiek žuvies, net daržovių pagrindu ----- ----- "Žmonės sako, kad pasikeitei, kai nustoji elgtis taip, kaip nori jie." |
|
|
Migdole |
Posted 2010-11-04, 20:02
|
City: Vilnius Posts: 284 Signed in: 2009-12-07 |
Siandien paragavau dar labai skanu obuoliu pyraga- Loretos obuoliu pyragas:
1.Suplakame atskirai 6 kiausiniu baltymus nuo tryniu. 2. I baltymu mase ziupsnelis druskos, 3. i tryniu mase 2 stiklines cukraus, vanilinis cukrus, 1,5 stiklines miltu 4. Atskirai su saukstu sudedam baltymus ir 1,5 saukstelio kepimo milteliu. 5. Sviestu istrinam kepimo inda, pabarstom dziuveseliais, sudedam 8 nuluptus skilteles supjaustytus obuolius ant dugno. 6. Paruosta teslos mase uzpilam supjaustytus obuolius, 7. pabarstom dziuveseliais virsu ir pjaustom sviesta (apie 150gr) ir uzklojam dziuveseliu mase. 8. 180- 45min kepam orkaiteje SKANAUS Labai norejau Neriuxa su Neringa pavaisint siandien, bet jie labai skubejo Edited Migdole 2010-11-04, 20:13 ----- Apeirono migdoliukas |
|
Jump to forum: |