AutoVikingai.lt - Volvo ir Saab - švediškų automobilių klubas ir forumas | AutoVikingai.lt | AutoVikingai | Šeimos skiltis
Kas naršo čia? 1 svečiai
Kulinarija
|
|
Žvaigždutė |
Parašyta 2009-12-10, 17:41
|
Miestas: Lietuva Pranešimai: 580 Įstojo: 2009-01-22 |
Tema skirta keistis, dalintis receptais, virtuvės idėjomis.
Taip pat spręsti visus klausimus susiejusius su maisto gaminimu. Prašymas, kad receptus rašytumėte Bold, kad lengviau butu rasti juos Redagavo Žvaigždutė 2009-12-10, 17:49 ----- Nelek greiciau, nei skrenda tavo angelas.... |
|
|
WORASSS |
Parašyta 2009-12-10, 17:45
|
Miestas: Klaipeda-Vilnius Pranešimai: 470 Įstojo: 2007-08-16 |
Va kaip tik db daraus sumustinius. formine balta duona ja aptepu padazu(cesnakas,petrazoles,krapai,majonezas,siek tiek aliejaus, keciupas ir viskas sumalta)tada dedu arba saliami, arba kumpiu gabaliukus ,tada peperoni ir ant virsaus suri ir kepu 5-7 min orkaiteje 150 temperaturoje.gaunasi astrus skanus sumustinukai
Redagavo Žvaigždutė 2009-12-10, 17:50 ----- AUDI Q7 3.0tdi - Kasdienine Volvo 244 diesel - šventinė Worasss tel 864033125 VILNIUS |
|
|
Svolacius |
Parašyta 2009-12-10, 18:36
|
Miestas: Vinius Pranešimai: 155 Įstojo: 2008-03-06 |
Zodziu zirniu apkepele.reikalingi neskaldyti zirniai,rukytos sonines,keliu bulviu,sviesto,sauksto-dvieju miltu,surio.Neskaldytus zirnius mirkom nuo 3 iki 24 valandu(kas kaip nori),tada verdam.bulves supjaustom smulkiais kubeliais ir kartu su sonine kepam kol suminkstes,pridedam svoguno.Padarom padaza-islydytas sviestas,suberiam miltus ir maisom,zodziu kazkas gausis .Isvirtus zirnius nusunkiam(aisku nepamirsom pasudyt),atgal i puoda ir supilam apkepta sonine su bulvem,supilam padaza,viska ismaisom.Gauta mase sudeliojam i formas(cenakines tipo) pries tai i jas imete po laseli sviesto.Uzbarstom tarkuotu lydytu suriu(tipo Rokiskio),uzdengiam ir i duxovke(orkaite) pusvalandziui 220-250 laipsniu temperaturoj.Jei norim kad suris butu apkepes-pries baigiant kept-nujamam dangtelius.
Atrodo labai sudetinga,bet as kaip "uzkietejes kulinaras" susisukau per 30 min,ty paruosiau viska.Na zirniu virima as neskaiciuoju zinoma Redagavo Apeiron 2009-12-10, 18:40 ----- ex Mazda3 2.0 '05 (tamsoje ir gerai "prilupus" panasi i S40 ) V70 II D5 ----- |
|
|
Apeiron |
Parašyta 2009-12-11, 00:05
|
Klubo narys Miestas: Vilnius Pranešimai: 7120 Įstojo: 2007-05-20 |
Na vistik galima pamineti is kur zmones semiasi ideju - http://sonatinos-....html
----- Volvo S80 2.4 ----- |
|
|
JBravo |
Parašyta 2009-12-11, 14:55
|
Miestas: Kaunas Pranešimai: 1019 Įstojo: 2007-03-10 |
o, tema man
Pradziai toks paprastutis, kepti traskus tailandietiski vistos sparneliai: Mum reikia, vistos sparneliu, austriu padazo, juoduju pipiru, Aliejaus, Miltu, Kukuruzo krakmolo, kiausinio, cukraus. kiekiai - desimciai sparneliu: Zodziu pradzioje pamarinuoijame sparnelius, ant sparneliu uzmusame kiausini, saukstas austriu padazo (maximos chineesu skyriuje rasite) puse sauksto juoduju pipiru, saukstas cukraus, pagal skoni as dar uzspaudziau citrinos, zodziu marinavime galima improvizuoti Po to pasidarome misini, is puodelio miltu, ir ketvircio puodelio kukuruzu krakmolo. Ismarinuotus sparnelius apvoliojame misinyje, ir verdame karstame aliejuje, ar fritiurinej, ar tiesiog puode, pasirinktinai, verdame tol kol graziai apskrunda - t.y. apie penkiolika minuciu. Galiausiai valgome namie gamintus KFC style'o sparnelius, pagardinti ypac tinkas kazkas is Sweet chilli, arba sour sweet rytietisku padazu. Skanaus. Redagavo Apeiron 2009-12-11, 15:13 ----- Mob.Tel. 8-623 40485 Skype JoBravo Kaunas |
|
|
Neegzistuojantis vartotojas |
Parašyta 2009-12-12, 11:34
|
|
Riesutiniai sausainiai
Reikes: 2 stikliniu miltu 200g. sviesto 1/2 stiklines cukraus pudros 100g susmulkintu megstamu riesutu Miltus sumaisyti su cukraus pudra, sudeti gabaliukais supjaustyta atsaldyta sviesta, riesutus, tada kapoti dideliu placiu peiliu, kol gausis vientisa mase. Jei tesla nesukimba, ipilame sauksta vandens ar citrinos sulciu. PAdedame valandai i saldytuva. Paskui iskociojame, susipjaustome i tokias formas, kokiu norime ir kepame orkaiteje ~15min, kol pagelsta. O tada valgome skanaus ----- |
|
|
Levas |
Parašyta 2009-12-12, 14:48
|
Miestas: Vilnius Pranešimai: 1192 Įstojo: 2009-07-07 |
Jo toks patiekalas kaip SnuFFiene parase, tai skanus. Mes dasr darom biski kitoki.
Imam vistienos file, pjaustom mazais gabaliukais, tada svogunas, irgi pjaustom mazais gabaliukais. Viskas i keptuve ir kepam. Salia verda ryziai. Iskepus vistienai dedam kiniestiska padaza (kecupas su darzovemis, vaisiais). Keptuvei sumaisoma. Viskam isvirus ir iskepus, ryziai dedami i lekstem ant virsaus dedam vistiena su padazu. Liux gaunasi. Prieskoniai ir kiekiai jau pagal skoni zinoma. ----- --- ----- Vilnius |
|
|
JBravo |
Parašyta 2009-12-12, 15:37
|
Miestas: Kaunas Pranešimai: 1019 Įstojo: 2007-03-10 |
Beje, mane treti metai uzkabinus Fondiu bangele.
Pradziai siek tiek receptuku www.fondiu.lt veliau parasysiu kazka imantresnio galbut, nes per tris metus sukaupiau nemazai butent fondiu receptu knygu. o kas geriausia, tai ne tik skanu, bet ir siokia tokia raminanti vakaro pramoga gaunasi Redagavo JBravo 2009-12-12, 15:37 ----- Mob.Tel. 8-623 40485 Skype JoBravo Kaunas |
|
|
ROCKY |
Parašyta 2009-12-16, 22:13
|
Miestas: Klaipeda Pranešimai: 768 Įstojo: 2007-03-17 |
Nu pasiulysiu ir as viena patiekala, savaitgali su drauge bandem kept tai visai puikiai gavosi
Reikes: 3 kiausiniai, 0,3 l kefyro, miltu, druskos (pagal skoni), kepimo milteliu, sasysku. Suplakam kiausinius, toliau pilam kefyra, dedam miltu (tiek kad butu galima minkyti rankomis), druska, kepimo miltelius. Gauta tesla iskociojam ir supjaustom gabaliukais i kuriuos ivyniojame sasysku gabaliukus. Verdame aliejuje. Skanaus! Redagavo ROCKY 2009-12-16, 22:15 ----- Volvo XC90 Volvo XC70 Volvo V70 2.5 TDI Volvo 850 2.0 20v T-5 Volvo 850 2.5 20v ----- |
|
|
Neegzistuojantis vartotojas |
Parašyta 2010-05-04, 22:25
|
|
Receptas:
Mes dažniausiai išverdam marinatą pradžioje, jo užtenka tikrai nemažam kiekiui stiklainiuku, bet tiksliai kokiam kiekiui nepasakysiu. Marinatas būtų toks: 4 litrai vandens, 0,5 litro acto, 3 stiklinės cukraus, pipirų kvepiančiųjų (iš akies, kelis ar daugiau), lauro lapų, druskos vieną šaukštą litrui vandens. Viską užvirinti, ataušinti ir užpilti jau supjaustytus agurkus, pomidorus ir svogūnus, kuriuos mes sudedame sluoksniais. Toliau reikia sterilizuoti, tai yra, kaitinti iki 80 laipsniu. Jei kas nors dar neaišku, rašykit į PM...bandysiu paaiškinti. Skanaus! Wink Redagavo Apeiron 2010-05-04, 22:41 ----- |
|
|
ELbas |
Parašyta 2010-05-26, 08:47
|
Miestas: Toli Pranešimai: 1250 Įstojo: 2007-06-24 |
va - mano brangiausioji toki receptuka ikele i viena puslapi (vel konkurselyje dalyvauja...)
http://www.mama.l...lynai Galit pasiziuret... ir jei turit e-pasa - prisijungti ir prabalsuoti Blynai tikrai pigus ir skanus.. verti 5 zvaigzduciu ----- |
|
|
Klepas |
Parašyta 2010-05-28, 10:39
|
Miestas: Vilnius Pranešimai: 645 Įstojo: 2010-04-24 |
Avižiniai sausainiai:
Reikės: 3 kiaušinių, 0,5 stiklinės cukraus, 50 g lydyto sviesto, trupučio kepimo miltelių, 3 stiklinės avižinių dribsnių, po truputį saulėgrąžų sėklų moliugų sėklų, lazdyno riešutų, migdolų riešutų, kedro riešutų (galima deti ir razinų ar kitų džiovintų vaisių gabaliukų, čia kas ką labiausiai mėgsta). Kiaušinius, cukrų, lydytą sviestą ir kepimo miltelius išsukti iki vientisos masės. Į gautą masę įberti avižinius dribsnius (juos reikėtų arba praplauti vandeniu arba dar į tą pačią masę įpilti šiek tiek vandens, kad sausainukai minkštesni būtų ) ir gerai išmaišyti. Po kokių 10 min. suberti šiek tiek pasmulkintus riešutus ir saulėgrąžas (jei yra laiko nuo riešutų reikėtų nuimti luobeles, nes jos duoda šiek tiek kartumo).Viską gerai išmaišius, palikti gautą masę porai valandų, kad išbrinktų.Paskui ją krečiame į popierinius krepšelius. Arba tiesiai ant skardos išklotos kepimo popieriumi (tešla neturėtų gautis labai skysta, tai sausainiukai neišsilies). Dedama į jau įkaitintą orkaitę. Kepama žemoje ugnyje 150-170 C, 20-30 minučių. Jei turite galimybę pažiūrėti į gaminius per orkaitės stiklą, pasinaudokite ja - bus pats geriausias laikmatis. Redagavo Klepas 2010-05-28, 10:40 ----- XC90 ,04 T6 -EX V70, 03 D5 ----- |
|
|
Apeiron |
Parašyta 2010-06-15, 00:08
|
Klubo narys Miestas: Vilnius Pranešimai: 7120 Įstojo: 2007-05-20 |
Gal siek tiek ne i tema, bet su patiekalais rekomenduociau Kedainiu fabriko padaza.
http://www.kkf.lt... Kas megsta tokius baltus padazus, manau nenusivilsit. Redagavo Apeiron 2010-06-15, 00:10 ----- Volvo S80 2.4 ----- |
|
|
Klepas |
Parašyta 2010-08-02, 19:12
|
Miestas: Vilnius Pranešimai: 645 Įstojo: 2010-04-24 |
Šepardo pyragas arba piemenėlių pyragas is produktu po iskylų
daznau buna kad gryze po iskylu lieka daug maisto kuri tenka vel parsivezti namo, tai sugalvojau is to likusio maisto vakar pagaminti ŠEPARDO pyraga. Jums prireiks: bulviu 2kg cesnako 1 galva svogyno 1 galva svoguno laisku 1 pundelis krapu 1 pundelis mozorela surio 1 burbulis sviesto 50 g grietines 50 g grietineles 100g jatienos ir kiaulienos kapoto kumpio konservo po 2 skardines (ju daznai taip pat lieka po iskylu) druska ir pipirai EIGA: isverdame bulves kad pasidarytume bulviu kose, nukose vandeni idedame saujale svoguno laisu ir krapu, sudedame sviesta grietine ir gretinele. sutriname viska i viena mase. Kepimo inde isklojame viena sluoksni bulviu koses, tada sudedame pusziedziais supjaustytus svogunus. Supjaustome juostelemis jautienos ir kiaulienos kumpi ir isklojame ant svogunu sluoksnio. Grezineliais supjaustome cesnako keleta skilteliu (pagal skoni) ir isklojame ant mesos, pabarstome pipirais, krapais ir svogunu laiskais. Ant virsaus uztepame paskutini bulviu koses sluoksni, pabarstome krapais ir likusiais svogunu laiskais ir ant virsaus dedame mozorela surio. Ikaitiname orkaite iki 160 laipsnius celcijaus idedame inda ir kepama apie 35-40 minutes Skanaus!!!!!!!!!! ----- XC90 ,04 T6 -EX V70, 03 D5 ----- |
|
|
Klepas |
Parašyta 2010-08-08, 20:59
|
Miestas: Vilnius Pranešimai: 645 Įstojo: 2010-04-24 |
GYOZA (Japonniski koldunai)
Jums prireiks: Idarui: 300g mesos farso 100g svoguno laisku nykscio dydzio imbiero saknies 5 skilteles cesnako 1 kiausinis pekino kopusto druska, pipirai cili pipiras (sviezias) sezamu aliejus (pageidautina geras, japoniskas arba as turiu Singapuro gamybos OH AIK CUAN firmos, jo galima isigyti maximose ) santa marios prieskonio WASABI & SESAME Paplotelio tesla: ryziu miltai 200g kvietiniai miltai 200g druska karstas uzvires vanduo Padazas: Imbieras cili pipiras soju padazas sezamu alieju alyvogiu aliejus ryziu actas Daromes idara: susmulkinam labai mazais kubeliais imbiera ir cesnaka. Susmulkiname svoguno laiskus ir pekino kopusto (kiekis turi buti vienodas kiek ir mesos), sudedame mesa. Iberiame druskos, pipiru, susmulkinam kelis grezinelius cili pipiro, iberiame WASABI & SESAME prieskonio, ipilame sesamu aliejaus 5 - 6 lasus ir imusame 1 kiausini. Tada viska ismaisome Tada daromes tesla paploteliams: sumaisome abi miltu rusis, iberiame ziupsneli druskos ir uzpilame uzvirintu vandeniu. Gerai isminkome. Iskociojame labai plona blyna ir pasidarome apvalius paploteliu ( as sitam reikalaui naudoju didele taure) Idara sudedame i palotelius Ir uzlenke susukume kaip musu tradicinius koldunus, tik ant stalo paspaude statome garbanota puse i virsu Kepimas: Ikaitiname keptuve ir ipilame aliejaus, ikaitus aliejui dedame pasidarytas Gyozas Kepame apie 2 minutes ir tada apverciame ant kitos puses ir vel kepame 2 minutes Po to verciame ant trecios puses ir nieko nelauke pilame puse stiklines vandens ir greitai uzdengiame dangti Kepame apie 5 minutes, kol beveik isgaruos vanduo. Isdeliojame i lekste. PADAZO GAMYBA: I dubeneli supilame 4 saukstus soju padazo, 3 saukstus alyvuogiu aliejaus, 1 saukta sezamu aliejaus ir 2 saukstus ryziu acto, itarkuojame imbiero ir idedame smilkiai pjaustyto cili pipiro. Gerai ismaisome ir gerai butu kad padazas pastovetu apie pusvalandi pries valgant, tai reiskias padaza daromes anksciau, nes GYOSA valgomos karstos SKANAUS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(whew) P.S. Gyoza gali buti ir vegetariska, idare vietoj mesos dedama ivairiu darzoviu ( morkos, cukinijos ir t.t). Taip pat ju kepimu budai yra ivairus, man asmeniskai labiausiai patinka sitas. ----- XC90 ,04 T6 -EX V70, 03 D5 ----- |
|
|
rimulia12 |
Parašyta 2010-09-03, 16:13
|
Miestas: Klaipėda, Lietuva Pranešimai: 100 Įstojo: 2010-09-02 |
Kadagi penktadienis. Susitikimu irsventimu diena, siulau greita skanu uzkandi prie alaus.
"VAFLINES PICOS" Reikes: Vafliu (naudojau apvalius "klaipedos duonos" majonezo; fermentinio surio; kmynu darbo eiga: vafli plonai padengti majonezu, uzbarstyti sutarkuoto fermentinio surio ir kmynu pagal skoni. Kisti i ikaitinta 180-200 laipsniu orkaite ir kepti kol suris istirpsta. Jeigu kartais majonezo persistenget patept tai rikia palaikyti orkaiteje ilgiau (vafliukai turi buti kieti). Isemus sujausciau i keturias dalis. Redagavo rimulia12 2010-09-03, 16:15 ----- Volvo V70 ----- http://www.facebook.com/profile.php?id=100001781635129 |
|
|
toSKA |
Parašyta 2010-09-04, 16:13
|
Miestas: Vilnius Pranešimai: 1004 Įstojo: 2008-09-10 |
TURBO AGURKAI IR MORKYTES
O as pasiulysiu staigiai pasiraugt agurku (uztruks itin trumpai ir labai greit galima pradet valgyt). Ka tik pasidariau, uztrukau 10 minuciu. Reikes: agurku (dariau is kilogramo) keliu morkyciu (paemiau 5) ziupsnelio krapu cesnako (panaudojau nedideles 4 skilteles LIETUVISKO cesnako druskos 2 ziupsneliai cukraus (naudojau ruda) 1 saukstelis ir aliejaus (naudojau alyvuogiu) - saukstas. Ir taip: plonais siaudeliais susipjausciau morkas, ir agurkus susmulkinau cesnakiuka ir krapus Tada viska suberiau i maiseli, idejau cukru, druska, ipyliau alieju. Maiseli uzrisiau, sukraciau, kol vienodai pasiskirstys prieskoniai ir pastaciau i saldytuva. po TRIJU (taip taip!), valandu valgysiu labai gera uzkandele prie mesos ar taures kompoto , o uztruko maks 10 min, kol uzvire vanduo ir isvire koldunai, matomi paskutinej foto. Redagavo toSKA 2010-09-05, 01:33 ----- V40, '96, 1.8 ----- "Didelė garbėtroška nuo seno daugelį išmintingų žmonių paversdavo bepročiais." I.Kantas |
|
|
Klepas |
Parašyta 2010-09-19, 21:29
|
Miestas: Vilnius Pranešimai: 645 Įstojo: 2010-04-24 |
Suktinukai su grybu idaru (Zrazai)
Jums prireiks: kiaulienos sprandines arba kiaulienos nugarines arba vistienos krutineles arba jautienos nugarines (ne karvienos, bet jautienos!!!) kiausinis - 2vnt. dziuvesiu druskos, pipiru, (kitu Jusu megstamu prieskoniu, kuriuos gardinate mesyte) Idaras: Dziovintu grybu - 2 saujos svieziu virtu grybu - apie 200g svoguno galva cesnako 2-3 skilteles druska, pipirai Eiga: Pradedame nuo idaro. Is pat pradziu dziovintus grybus uzpilame verdanciu vandeniu ir paliekame apie 1 valanda isbrinkti. Sviezius grybus (kuriuos ka tik parsineseme is misko) nuvalome supjaustome ir isverdame su druskyte. Praejus valandai, kaip jau isbrinko musu dziovinti grybai, nupilame skysti, truputi praplaunam ir uzpyle nauju vandieniu verdame 20 minuciu (druskos i vandeni nededame). Smulkiai susismulkinam svoguno galva ir beriame i keptuve su ikaitusiu aliejumi, iskart sumaziname ugni po keptuve ir iberiame druskos ir pipiru, uzdengiame dangti ir patroskiname svogunus 2 minutes, atidenge dangti padidiname ugni iki maksimalios ir ispaudziame 2-3 skilteles cesnako, ir supilame susmulkinus grybus. Grybus as smulkinau trintuveje, taip pat galima ir per mesmale praleisti. Viska maisome, iberiame dar druskos ir pipiriuku (nes dziovinti grybai buvo nesudyti) ir po poros minuciu baigiame kepti idara. Reultata gaune va toki - Ruosiame mesyte: Jei pasirinkote kiauliena arba jautiena, tai paprasciausiai susipjaustome 1cm gabalais ir gerai pamusame, kad butu labai ploni. Kas pasirinks vistienos krutineles, tai perpjauname jas isilgai, kad gautume du didelius blynus ir taip pat pamusame. Padruskiname ir papipiriname kiekviena gabaliuka, dedame idara i centra ir susukame taip, kad krastai irgi uzsilenktu (kad paskui bekepdami suktinukai neisleistu idaro). Pasiruosiame kiausinio plakini, kitoje leksteje dziuvesius, ir DIRBAME . mirkome i kiausini iskart i dziuvesius, ir vel i kiausini ir vel i dziuvesius, na ir viskas, dedame i kepimo skarda viska Ikaitine orkaite iki 180 laipsniu kisame skarda su skanumynais ir kepame 40 -60 minuciu. Garnyrui pasirinikau paprastas bulves, tai jas sone irgi sutalpinau Skanaus!!!!!!!!!!!! Redagavo Klepas 2010-09-19, 21:39 ----- XC90 ,04 T6 -EX V70, 03 D5 ----- |
|
|
Klepas |
Parašyta 2010-09-19, 22:17
|
Miestas: Vilnius Pranešimai: 645 Įstojo: 2010-04-24 |
ja-PONISKA grybu sriuba
Orginalus raceptas turetu buti su SITAKE grybais, bet kam juos naudot jeigu ant Lietuvos mes turime labai labai skaniu grybu, tai sis receptas pamodifikuotas ant lietuvisku grybu Jums prireiks: Baravykai 4-5 vnt vidutinio dydzio (gal geriau truputi mazesni nei vidutiniai, nes siais metais labai dideli jie Vistienos blauzdeles 3 vnt morkos 3 vnt svoguno 1 galva cesnako 3-4 skilteles Druskos, pipiro, kvapnaus pipiro Soju padazo (rekomenduoju sitame patiekale naudoti aukstos rusies pvz. "KIKKOMAN" Eiga: Verdame vistiena, kad gautume buljoniuka. Virdami kruopsciai graibome putas, kad gautusi skaidrus sultinys. Tuo tarpu baravykus (katik is misko) uzpilame saltu vandieniu ir pamirkome 10 minuciu, kad visi misko nesvarumai atsoktu. Morkas susipjaustome "siaudeliais" Svogunus susipjaustome labai plonais pusziedziais. Grybus dar karta gerai nuplauname ir supjaustome kotus siaudeliais, o galvas plonamis juostelemis (mano mamukas sestadieni prigribavo daug silbaravikiu ir tik vien tikra baravyka, tai nuo silbaravikiu galvu pageidautina nuimti minkstaja "paralonine" dali ir tada pjaustyti) Po pusvalandzio, kai isverda vistyte, iberiame pipiru, kvapniuju pipiru, truputeli druskos ( nes veliau gardinsime soju padazu - nereikia persudyt) ir truputi as dedu darzoviu bulijono ( tik ne kur marios E621 galina,magi ir t.t., bet naturalaus) ir toliau verdame dar puse valnadzikes kol vistyte labai gerai suminkstes. Praejus siam laikui isimame vistyte is puodo i lekste ir leidziame atvesti, o i puoda dedame morkas ir grybus, taip pat ispaudziame cesnako. Verdame apie 15 minuciu. Per ta laika susismulkiname vistiena ( paprasciausiai pirstais suplesome) Ir suberiame atgal i puoda. Dar verdame 5 minutes ir pilame soju padaza, ji reiktu pilti po kelis saukstu ir ragauti, kad nebutu per macnu. Kai skonio lygis pasiektas iskart isjungiame ugni ir beriame svogunu pusziedzius, kad jie nepervirtu ir butu traskus, dar truputi zalios dalies poro galima ideti- cia tik del estetikos P.S. Jeigu laikysites laiko instrukcijos sriuba nesuvirs ir nepavirs i kose!!!!!!!!!! SKANAUS!!!!!!!!! Redagavo Klepas 2010-09-19, 22:23 ----- XC90 ,04 T6 -EX V70, 03 D5 ----- |
|
|
Klepas |
Parašyta 2010-10-03, 19:59
|
Miestas: Vilnius Pranešimai: 645 Įstojo: 2010-04-24 |
Vistiena su juodaisiais grybais Teriyaki padaze
Jums prireiks: Vistienos 300-400g (galima krutineles, galima vidines file, o as dejau kulseles be kaulo - jos netokios sausos) Dvi morkos Puse svoguno Puse pokelio dziovintu kinietisku juoduju grybu Teriyaki padazo Druskos ir pipiru Pasiruosimas: Puse pokelio dziovintu juoduju grybu uzpilame siltu vandeniu ir mirkome 1 valanda, po to didesnius pasismulkiname, o su mazais nieko nedarome Morkas susipjaustome siaudeliaias, o svogunus kubeliais Susijpaustome vistyte juostelemis Kepimas I ikaitinta keptuve pilame pora saukstu aliejaus ir suberiame vistiena Truputi padruskiname ir papipiriname. Vartydmi pakepame pora minuciu ir suberiame grybus Vartydami kepame apie 6-8 minutes. Vartyti reikia, nes keptuve laikome visada ant maksimalios ugnies. Tada beriame morkas ir kokius 8 saukstus Teriyaki padazo Ipilame truputi vandens, dar druskytes nedaug ir pipiriuku. Pakepame apie 2-3 minutes ir WOLIA P.S. vietoje morku galma deti kitas darzoves, kaip paprikas, porus, sparagines pupeles ir t.t. SKANAUS !!!!!!!!!!! ----- XC90 ,04 T6 -EX V70, 03 D5 ----- |
|
peršokti į forumą: |