Field 'online_resolution' doesn't have a default value Kulinarija | 3 puslapis | AutoVikingai.lt - Volvo ir Saab - švediškų automobilių klubas ir forumas

Просмотреть тему -

KULINARIJA

Кто присоединился? 1 Гости
                                         
 Печатать тему
Kulinarija
Žvaigždutė
#1 Печатать сообщения
Написано 2009-12-10, 17:41
Личная картинка пользователя

Город: Lietuva
Сообщения: 580
Вступил: 2009-01-22
Tema skirta keistis, dalintis receptais, virtuvės idėjomis.
Taip pat spręsti visus klausimus susiejusius su maisto gaminimu.

Prašymas, kad receptus rašytumėte Bold, kad lengviau butu rasti juos Smile
Редагировал Žvaigždutė 2009-12-10, 17:49


-----
Nelek greiciau, nei skrenda tavo angelas....
 
Klepas
#41 Печатать сообщения
Написано 2010-11-07, 16:25
Личная картинка пользователя

Город: Vilnius
Сообщения: 645
Вступил: 2010-04-24
Graikiskas apkepas "MUSAKA"
img576.imageshack.us/img576/539/img1470x.jpg
Jums prireiks:
300-400g mesos farso
1 baklazano
2 pomidoru
3 bulviu
puse svoguno galvos
3 skilteles cesnako
4 kiausiniu
200 g mozarela surio
raudonelio, rozmarino
druskos, pipiru.

Eiga:
Nusilupame tris bulves ir susipjaustome 1 cm storio griezineliais. I aukstesne kepimo skarda ipilame slakeli aliejaus ir sudedame bulves palikdami kuo maziau tarpu

img259.imageshack.us/img259/6462/img1455v.jpg
Pabarstome bulves druska, pipirais ir truputi rozmarino. Ant virsaus paslakstome dar truputi aliejaus ir pasauname i ikaitina iki 180 laipsniu orkaite 10 - 15 minuciu, kad truputi bulves apskrustu.
Tuo tarpu pasikepame farsa - i ikaitinta keptuve ipilam aliejaus, idedame smulkiai pjaustytus svogunus ir cesnakus ir pakepame pora minuciu

img530.imageshack.us/img530/6172/img1456p.jpg
Tada supilame farsa ir maisydami kepame 10 minuciu, idedame pipiru, druskos ir pabarstome raudoneliu. dar pakepame 5 minutes ir isjungiame.
img818.imageshack.us/img818/767/img1457t.jpg
Tuo tarpu jau bulves reiketu isitraukti is orkaites, bet pacios orkaites neisjunginekite, nes tuoj viska susluoksniave kepsime vel.
Baklazanus susipjuostome riekemis ir ant aliejaus (labai karstoj keltuvej) pakepiname ir padruskiname

img255.imageshack.us/img255/1067/img1459m.jpg
Na dabar sluoksniuojame, i skardele su pakeptomis bulvemis dedame farso sluoksni
img25.imageshack.us/img25/9213/img1462p.jpg
Ant farso baklazanus.
img560.imageshack.us/img560/8710/img1463g.jpg
Ir paskutinius pomidorus. Jei skardele aukstesne ir turie dar vietos galima sluoksniavima kartoti
img408.imageshack.us/img408/7397/img1464z.jpg
Na ir paskutins dalykas tai reikia pasidaryti kiausinio plakini su suriu: imusame 4 kiausiniu, ipilame druskos ir pipiru, truputi raudonelio, bei mozarela surio (galima deti ir fetos suri, bet as jo labai nemegstu) ir viska gerai isplakame
img258.imageshack.us/img258/1464/img1466p.jpg
Pilame ant apkepo ir vienodai paskirstome plakini
img560.imageshack.us/img560/3108/img1468.jpg
Pasauname i orkaite, sumazinam temperatura iki 160 laipsniu ir kepam apie pusvalanduka.
Turime gauti toki rezultata

img233.imageshack.us/img233/9193/img1469n.jpg

SKANAUS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ok
Редагировал Klepas 2010-11-07, 16:31


-----
XC90 ,04 T6 -EX
V70, 03 D5

-----
 
Klepas
#42 Печатать сообщения
Написано 2010-11-07, 21:40
Личная картинка пользователя

Город: Vilnius
Сообщения: 645
Вступил: 2010-04-24
Tuo paciu apie WOK keptuves namu vartojimui.
1. nepirkite brangias keptuves (kurios kainuoja virs 100 pinigu) jei valgyti darysite tik kelis kartus per menesi
2. Tikram WOK keptuves ikaitimui musu standartisku kaitlenciu ugnies neuztekna, tai nepirkite tu brangiu
3. uztenka nusipirkti uz 19 pinigu, (as pirkau THOMAS PHLIPS'e) aisku ji padengta teflonu, bet ji iskart nudegini, nes kiekviena WOK reikia paruosti pries pirma kepima.
4. WOK paruosimas pirmam kepimui: kaip parsinesate namo, statote ant ugnies ir kaitinate, kaitinate - metalas jau pradeda skleisti dumeli, ir dar pakaitinate ( atsidarote virtuveje langus nes dumu bus........). isjunkite ugni ir plaukite kos atves keptuve. Tada gerai iplaunate su saltu vandeniu ir galite pasveisti su metaliniu svietikliu (tada ir tas teflono sluoksnis atsoks). Vel statome ant ugnies ir ikaitiname iki pirmo metalo dumelio ir ipilame 3 saukstus aliejaus, ir su ilgu irankiu paskirstome po visus keptuves sonus. Isjungiame ugni ir leidziame atvesti. ispilame alieju ir pastaraja procedura pakartojame.

Va dabar turesite gerai kepancia WOK keptuve, maniske jau laiko 4 metus (kaip minejau uz 19 pinigu)
Редагировал Klepas 2010-11-07, 21:55


-----
XC90 ,04 T6 -EX
V70, 03 D5

-----
 
Lašelis
#43 Печатать сообщения
Написано 2010-11-07, 22:51
Личная картинка пользователя

Город: Mažeikiai
Сообщения: 132
Вступил: 2009-08-17
DUONA

Mums reikės:
1. Rupių ruginių miltų - 10 kupinų šaukštų
2. Rupių kvietinių miltų - 10 kupinų šaukštų
3. Baltų aukščiausios rūšies miltų - 10 kupinų šaukštų
4. Kviečių gemalų - 5 šaukštai
5. Kviečių sėlenų 5 - šaukštai
6. Pakepintų saulėgrąžų - 5 šaukštai
7. Sezamo sėklų - 5 šaukštai
8. Moliūgų sėklų - 1 saują
9. Avižinių dribsnių - 4 šaukštai
10. Kmynų - 1 šaukštas
11. Cukraus - 200 g
12. Druskos - 2 arbatiniai šaukšteliai
13. 25 - 30 laipsnių virinto vandens - 1 l
14. Raugo (parduotuvėję nenusipirksite, reikia dalintis Smile )

i683.photobucket.com/albums/vv193/ciopa_bucket/Duona/Nuotrauka-0031.jpg

Visus produktus sudedame į indą, užpilame vandeniu išmaišome ir tada dedame raugą

i683.photobucket.com/albums/vv193/ciopa_bucket/Duona/Nuotrauka-0045.jpg

i683.photobucket.com/albums/vv193/ciopa_bucket/Duona/Nuotrauka-0051.jpg

Tešlą maišome 20 minučių, po to rauginame 8 - 10 valandų šiltesnėje vietoje (ne per šiltai, nes tešla perdaug išrūgs ir duona bus rūgšti)

i683.photobucket.com/albums/vv193/ciopa_bucket/Duona/Nuotrauka-0054.jpg

i683.photobucket.com/albums/vv193/ciopa_bucket/Duona/Nuotrauka-0055.jpg

Tešlai išrūgus, 4 šaukštus tešlos atsidedame kaip raugą į indelį, uždengiame skylėtu dangteliu ir padedame į šaldytuvą. Į kepimo formą įdedame pergamentinį popierių, ištepame aliejumi ir supilame tešlą

i683.photobucket.com/albums/vv193/ciopa_bucket/Duona/Nuotrauka-0058.jpg

Pašauname į šaltą orkaitę.

i683.photobucket.com/albums/vv193/ciopa_bucket/Duona/Nuotrauka-0059.jpg

Kepame 200 laipsnių temperatūroje 1 valandą 15 minučių

i683.photobucket.com/albums/vv193/ciopa_bucket/Duona/Nuotrauka-0061.jpg

Iškeptą duoną, kol ji dar karšta, apipurškiame vandeniu tam, kad būtų minkštesnė pluta

i683.photobucket.com/albums/vv193/ciopa_bucket/Duona/Nuotrauka-0063.jpg

SKANAUS

i683.photobucket.com/albums/vv193/ciopa_bucket/Duona/Nuotrauka-0065.jpg

Mes paragavę savo keptos duonos, į "parduotuvinę" žiūrime kreivai Grin


-----
 
rimulia12
#44 Печатать сообщения
Написано 2010-11-09, 14:07
Личная картинка пользователя

Город: Klaipėda, Lietuva
Сообщения: 100
Вступил: 2010-09-02
pasidalinkite ka gaminsite pietums? Pati sunkiausia uzduotis Frown


-----
Volvo V70

-----
http://www.facebook.com/profile.php?id=100001781635129
 
Bellina
#45 Печатать сообщения
Написано 2010-11-09, 14:29
Личная картинка пользователя

Город: Vilnius
Сообщения: 154
Вступил: 2010-10-08
rimulia12 @ 2010-11-09, 14:07 rašė:
pasidalinkite ka gaminsite pietums? Pati sunkiausia uzduotis Frown

Galiu pasidalinti idėja ką vakarienei vakar gaminau Blush Beje, receptas panašus į Klepo anksčiau aprašytas prancūziškas salotas su vištiena, tik aš visad darau tokį karštą patiekalą.

Pamarinuoju mėgstamais prieskoniais kubeliais pjaustytą vištienos file (aš paprastai naudoju druskytę, pipiriukus ir kari), jei skubu kartais net nelaukus, subėrus prieskonius iškart darau, skonis nors silpnesnis, bet tikrai geras. Pakepinu vištieną ant keptuvės su lašeliu sojų padažo (dažniausiai naudoju grybų skonio) kol mėsytė suminkštės. Jei trūksta dar druskytės papildomai užberiu. Atskirai išsiverdu makaronus (labai svarbu nepervirti, kaip visada geriau nedavirti). Ant išvirtų ir nusunktų makaronų į puodą sudedu paruoštą vištieną, pridedu grietinės, pagal skonį česnakų (mes mėgstame aštriau, tad nemažas 2-3 skilteles išspaudžiu), gerai išmaišau ir palieku kokioms 5 minutėms pastovėti. Gaila be vaizdinės medžiagos, bet tikiuos idėja bus skani Yes
Редагировал Bellina 2010-11-09, 14:30


-----

-----
Edvako žmonelė
www.autovikingai.lt/ftp/Foto/Visokios%20foto/llietuviskai1.png
 
Lašelis
#46 Печатать сообщения
Написано 2010-11-09, 15:24
Личная картинка пользователя

Город: Mažeikiai
Сообщения: 132
Вступил: 2009-08-17
Batareikiene @ 2010-11-08, 08:50 rašė:
del dalinimosi raugo tai zinojau.. Frown vis noriu pabandyt bet va nera is ko pasiskolinti raugo Smile gal galetum man atsiust ar perduot kai kas nors vaziuos i klp?


Mergytes, butinai i meeta kas tik nores atvesiu raugoNodding, galesit kept, jei netingesitSleepy


-----
 
Batareikiene
#47 Печатать сообщения
Написано 2010-11-09, 21:54
Личная картинка пользователя

Город: Klaipeda
Сообщения: 691
Вступил: 2010-10-25
Shaking Hands


-----
V70

-----
www.autovikingai.lt/ftp/Foto/Visokios%20foto/llietuviskai1.png
 
Batareika
#48 Печатать сообщения
Написано 2010-11-11, 19:03
Личная картинка пользователя

Город: Klaipėda
Сообщения: 423
Вступил: 2010-06-04
gal kas pray pray pray moka grybu sriubyte skania daryti ir gali pasidalinti sia paslaptim nes turim skaniu dziovintu BARAVYKU!!! ir nelabai zinom kaip skaniai juos sudoroti... Worried


-----
V70 2.5tdi '97

-----
<@))))))><(
 
Klepas
#49 Печатать сообщения
Написано 2010-11-11, 19:17
Личная картинка пользователя

Город: Vilnius
Сообщения: 645
Вступил: 2010-04-24
na su dziovintais baravykais as darau raudonu burokeliu barscius, kitu sriubu su dziovintais kaip ir nebandes. Dar labai skanu koldunai su dziovintais baravykais, tik reikia maisyti puse mesos farso puse dziovinu baravyku (aisku dziovintus grybus pries tai ismirkyti, sumalti ir truputi pakepinti su svogunu) ir tada maisyti su farsu

NIAM NIAM kaip skanu eat
Редагировал Klepas 2010-11-11, 19:20


-----
XC90 ,04 T6 -EX
V70, 03 D5

-----
 
Batareika
#50 Печатать сообщения
Написано 2010-11-11, 19:43
Личная картинка пользователя

Город: Klaipėda
Сообщения: 423
Вступил: 2010-06-04
grybu siek tiek turim tai bus pabandytas ateityje sis receptelis ok ir sriubai liks
Редагировал Batareika 2010-11-11, 19:43


-----
V70 2.5tdi '97

-----
<@))))))><(
 
Klepas
#51 Печатать сообщения
Написано 2010-11-14, 18:26
Личная картинка пользователя

Город: Vilnius
Сообщения: 645
Вступил: 2010-04-24
Antis saldziarugsciame padaze (svelniai astri)
img201.imageshack.us/img201/5826/img1543h.jpg
Jums prireiks:
1 anties, arba 2 vnt anties krutineliu, arba 4 vnt anciu slauneliu
3 paprikos (po viena zalios, geltonos ir raudonos)
1 cukinija
300 g ploksciu sparaginiu pupeliu (as kaip dariau si patiekala niekur neradau, jos tai atsiranda, tai vel ju niekur ner)
1 indelio mazu kukuruzu burbuoliu (kartais buna ir svieziu pirkti)
2 morkos
1 indelis konservuotu ananasu gabaliuku
svoguno laisku
1 citrinos
3 skilteles cesnako
Imbiero (nykscio dydzio, gali ir truputi didesnis)
sojos padazo
CILI GARLIC SUORSE (Thai Chouce firmos)
sezamu seklu (juodos ir baltos)
druskos
Wascabi&Sezam prieskonio (is Santa Maria)


Eiga:
Jei pirkote (ar kieme nugalabijote) anti, tai ja reik susipjautyt pailgais gabaliukais, geriausiai su skuryte, bet pacio (geltono) reibalo vengti

img403.imageshack.us/img403/1417/img1520n.jpg
Iskart truputi pamarinuojame - ipilame aliejaus pora saukstu, iberiame druskytes ir Washabi&Sesam prieskonio ir gerai ismaisome.
Tada ruosiame visas darzoves: susipjaustome kukuruziukus

img214.imageshack.us/img214/4236/img1514v.jpg
Paprikas
img176.imageshack.us/img176/6884/img1518m.jpg
Cukinijas su svogunu laiskais
img263.imageshack.us/img263/3612/img1516ur.jpg
Morkas tarkuoju per surine tarka
img832.imageshack.us/img832/3364/img1517f.jpg
Bei susismulkiname cesnaka su imbieru
Na dabar pradedame kepima:
ikaitiname keptuve (as naudojau WOK keptuve, neesu bandes su paprasta, bet turetu gautis, gat tik tam tikru produktu kepimo laikas bus truputi igesnis, bet ragaudami pataikysite) i keptuve pilame aliejaus, apie 5-6 saukstus ir su mentele pastumdome alieju kad ir keptuves krastai gautu aliejaus,(nuotraukoje matysis kad krastai aliejuoti.
Pilame cesnakus su imbieru

img219.imageshack.us/img219/3484/img1527or.jpg
Apkepam 1 minute (ugnis visada turi buti maksimali).
Beriame smulkinta anti.

img508.imageshack.us/img508/4430/img1528i.jpg
Nuolat masydami kepame 5 minutes, kai maisote visada reik sustumti produktus i centra nes tes yra pati kaitra.
img560.imageshack.us/img560/369/img1529j.jpg
Paskui dedame paprikas, ir masydami kepame 3 minutes. Jei gavote sparaginiu pupeliu, tai jas reiktu deti kartu su paprikomis
img233.imageshack.us/img233/1621/img1530b.jpg
Paskui pilame morkas ir maisydami kepame 3 minutes
img176.imageshack.us/img176/4659/img1533i.jpg
Po to pilame kukuruziukus ir ananaso gabaliukus su sultimis
img179.imageshack.us/img179/2943/img1536md.jpg
Ismaisome ir dabar jau reik suformuoti padaza. Pilame soju padazo apie 5 saukstus (veliau ragausite , gal reiks truputi daugiau), pilame CILI GARLIC Sourse apie 1 sauksta (kas megsta astriau gali daugiau) ir ispaudziame citrinu sulciu. ismaisome ir pagal skoni papildome jei reikia kokio indigridiento.
img573.imageshack.us/img573/2474/img1538v.jpg
Maisydami pakepame 2 minutes ir supilame cukinija su svoguno laiskais
img340.imageshack.us/img340/5251/img1540fm.jpg
svelniai maisydami kepame 2 minutes, pabarstome sezamo seklomis ir servisuojame i lekstes

Skanaus!!!!!!!
Редагировал Klepas 2010-11-14, 18:29


-----
XC90 ,04 T6 -EX
V70, 03 D5

-----
 
Neegzistuojantis vartotojas
#52 Печатать сообщения
Написано 2010-11-14, 19:18

Klepas @ 2010-11-07, 16:25 rašė:
Graikiskas apkepas "MUSAKA"
img576.imageshack.us/img576/539/img1470x.jpg

Aciu Klepui uz receptuka. Ka tik po valgio, labai skanu. pray


-----
 
Klepas
#53 Печатать сообщения
Написано 2010-11-14, 19:59
Личная картинка пользователя

Город: Vilnius
Сообщения: 645
Вступил: 2010-04-24
Dziugu !!!! urauraura
lebedilebedilebedilebedi


-----
XC90 ,04 T6 -EX
V70, 03 D5

-----
 
rimulia12
#54 Печатать сообщения
Написано 2010-11-15, 13:07
Личная картинка пользователя

Город: Klaipėda, Lietuva
Сообщения: 100
Вступил: 2010-09-02
Geru idjeju kaip papuosti stala ir patiekalus
http://supercook.....html


-----
Volvo V70

-----
http://www.facebook.com/profile.php?id=100001781635129
 
Batareikiene
#55 Печатать сообщения
Написано 2010-11-17, 22:22
Личная картинка пользователя

Город: Klaipeda
Сообщения: 691
Вступил: 2010-10-25
Batareikos belaukiant kepami ceburekai img152.imageshack.us/img152/2231/picture036x.jpg


-----
V70

-----
www.autovikingai.lt/ftp/Foto/Visokios%20foto/llietuviskai1.png
 
Klepas
#56 Печатать сообщения
Написано 2010-11-17, 22:44
Личная картинка пользователя

Город: Vilnius
Сообщения: 645
Вступил: 2010-04-24
niam, niam kaip skaniai atrodo, okodel be foto reportzo???????


-----
XC90 ,04 T6 -EX
V70, 03 D5

-----
 
Batareikiene
#57 Печатать сообщения
Написано 2010-11-18, 07:14
Личная картинка пользователя

Город: Klaipeda
Сообщения: 691
Вступил: 2010-10-25
tai kad fotikas issikroves buvo ir atsigavo tik tada kai viskas buvo padaryta..Frown na o receptas labai paprastas reikes miltu,aliejaus ,farso, majonezo ,surio ,paprikos, prieskoniu.
daroma plikinta tesla:
uzverdu vandeni ipilu siek tiek aliejaus idedu miltu ir ismaisau kad nebutu gumuleliu, tada teslai siek tiek atvesus dar dedu miltu ir minkau mazdaug iki tokio kietumo kaip kad koldumans daryti isminkius tesla daromas ydaras
farsas sudedamas o i jy prieskoniu pagal skoni ir majonezo, sy kart nedejau svoguno bet galima ir jy supjauscius sudeti ir ismaisom farsa.

tuomet iskociojam tesla plonai ir susdedam ydara, idejus mesyte ant jos dar uzdedu paprikos gabaliuku ir surio, uzlenkiam uzspaudziam krastelius ir i keptuve.

kai iskepa ateina Batareika ir kapoja ROFL

ps. foto reportaza papildysiu kai kita kart gaminsiu


-----
V70

-----
www.autovikingai.lt/ftp/Foto/Visokios%20foto/llietuviskai1.png
 
Migdole
#58 Печатать сообщения
Написано 2010-11-18, 09:49
Личная картинка пользователя

Город: Vilnius
Сообщения: 284
Вступил: 2009-12-07
Mes ir tokius ceburekus vakar valgem Yes
dar megstam kibinus ruost lebedi


-----
Apeirono migdoliukas
 
Velinas
#59 Печатать сообщения
Написано 2010-11-21, 18:56
Город: Vilnius
Сообщения: 20
Вступил: 2010-11-19
Ir man buvo užėjęs noras pasigaminti kibinų. Va kaip gavos:

i1111.photobucket.com/albums/h479/VelinasE5150/DSCN2013.jpg
Редагировал Čiopa 2010-11-21, 18:58


-----
Volvo 850 TDI

-----
 
Klepas
#60 Печатать сообщения
Написано 2010-11-21, 19:22
Личная картинка пользователя

Город: Vilnius
Сообщения: 645
Вступил: 2010-04-24
Tortilija
img576.imageshack.us/img576/8876/img1587s.jpg
Jums prireiks:
2 vnt tortiliju lakstu
150 g fermentinio surio
100 g virto kumpio arba karstai rukyto
100 g svogunu laisku
juoduju pipiru, arba kas megsta astriau, tai cili pipiro

Eiga:
Susitarkuojame suri, susipjaustome svoguno laiskus, ir pasismulkiname mesyte

img403.imageshack.us/img403/8751/img1575fw.jpg
Ikaitiname keptuve ir ipilame tris lasus alyvuogiu aliejaus, tada dedame viena tortilijos laksta, ant jo dedame mesyte, po to suri, svoguno laiskus ir pabarstome pipirais
img17.imageshack.us/img17/4666/img1581d.jpg
Tada uzdengiame antru tortilijos lakstu ir su ranka gerai paspaudziame
img189.imageshack.us/img189/2958/img1584gd.jpg
Kepame ant nedideles ugnies 3-4 minutes nuolat paspausdami ir apverciame musu blyna
img517.imageshack.us/img517/4977/img1585g.jpg
dar pakepame 3 minute taip pat paspausdami ir dedame i lekste, perpjauname i ketures dalis ir skanaus!!!!!!!!!!


-----
XC90 ,04 T6 -EX
V70, 03 D5

-----
 
перескочить в форум:
2024 © Visos teisės saugomos.