AutoVikingai.lt - Volvo ir Saab - švediškų automobilių klubas ir forumas | AutoVikingai.lt | AutoVikingai | Šeimos skiltis
Кто присоединился? 1 Гости
Kulinarija
|
|
Žvaigždutė |
Написано 2009-12-10, 17:41
|
Город: Lietuva Сообщения: 580 Вступил: 2009-01-22 |
Tema skirta keistis, dalintis receptais, virtuvės idėjomis.
Taip pat spręsti visus klausimus susiejusius su maisto gaminimu. Prašymas, kad receptus rašytumėte Bold, kad lengviau butu rasti juos Редагировал Žvaigždutė 2009-12-10, 17:49 ----- Nelek greiciau, nei skrenda tavo angelas.... |
|
|
Klepas |
Написано 2010-11-07, 16:25
|
Город: Vilnius Сообщения: 645 Вступил: 2010-04-24 |
Graikiskas apkepas "MUSAKA"
Jums prireiks: 300-400g mesos farso 1 baklazano 2 pomidoru 3 bulviu puse svoguno galvos 3 skilteles cesnako 4 kiausiniu 200 g mozarela surio raudonelio, rozmarino druskos, pipiru. Eiga: Nusilupame tris bulves ir susipjaustome 1 cm storio griezineliais. I aukstesne kepimo skarda ipilame slakeli aliejaus ir sudedame bulves palikdami kuo maziau tarpu Pabarstome bulves druska, pipirais ir truputi rozmarino. Ant virsaus paslakstome dar truputi aliejaus ir pasauname i ikaitina iki 180 laipsniu orkaite 10 - 15 minuciu, kad truputi bulves apskrustu. Tuo tarpu pasikepame farsa - i ikaitinta keptuve ipilam aliejaus, idedame smulkiai pjaustytus svogunus ir cesnakus ir pakepame pora minuciu Tada supilame farsa ir maisydami kepame 10 minuciu, idedame pipiru, druskos ir pabarstome raudoneliu. dar pakepame 5 minutes ir isjungiame. Tuo tarpu jau bulves reiketu isitraukti is orkaites, bet pacios orkaites neisjunginekite, nes tuoj viska susluoksniave kepsime vel. Baklazanus susipjuostome riekemis ir ant aliejaus (labai karstoj keltuvej) pakepiname ir padruskiname Na dabar sluoksniuojame, i skardele su pakeptomis bulvemis dedame farso sluoksni Ant farso baklazanus. Ir paskutinius pomidorus. Jei skardele aukstesne ir turie dar vietos galima sluoksniavima kartoti Na ir paskutins dalykas tai reikia pasidaryti kiausinio plakini su suriu: imusame 4 kiausiniu, ipilame druskos ir pipiru, truputi raudonelio, bei mozarela surio (galima deti ir fetos suri, bet as jo labai nemegstu) ir viska gerai isplakame Pilame ant apkepo ir vienodai paskirstome plakini Pasauname i orkaite, sumazinam temperatura iki 160 laipsniu ir kepam apie pusvalanduka. Turime gauti toki rezultata SKANAUS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Редагировал Klepas 2010-11-07, 16:31 ----- XC90 ,04 T6 -EX V70, 03 D5 ----- |
|
|
Klepas |
Написано 2010-11-07, 21:40
|
Город: Vilnius Сообщения: 645 Вступил: 2010-04-24 |
Tuo paciu apie WOK keptuves namu vartojimui.
1. nepirkite brangias keptuves (kurios kainuoja virs 100 pinigu) jei valgyti darysite tik kelis kartus per menesi 2. Tikram WOK keptuves ikaitimui musu standartisku kaitlenciu ugnies neuztekna, tai nepirkite tu brangiu 3. uztenka nusipirkti uz 19 pinigu, (as pirkau THOMAS PHLIPS'e) aisku ji padengta teflonu, bet ji iskart nudegini, nes kiekviena WOK reikia paruosti pries pirma kepima. 4. WOK paruosimas pirmam kepimui: kaip parsinesate namo, statote ant ugnies ir kaitinate, kaitinate - metalas jau pradeda skleisti dumeli, ir dar pakaitinate ( atsidarote virtuveje langus nes dumu bus........). isjunkite ugni ir plaukite kos atves keptuve. Tada gerai iplaunate su saltu vandeniu ir galite pasveisti su metaliniu svietikliu (tada ir tas teflono sluoksnis atsoks). Vel statome ant ugnies ir ikaitiname iki pirmo metalo dumelio ir ipilame 3 saukstus aliejaus, ir su ilgu irankiu paskirstome po visus keptuves sonus. Isjungiame ugni ir leidziame atvesti. ispilame alieju ir pastaraja procedura pakartojame. Va dabar turesite gerai kepancia WOK keptuve, maniske jau laiko 4 metus (kaip minejau uz 19 pinigu) Редагировал Klepas 2010-11-07, 21:55 ----- XC90 ,04 T6 -EX V70, 03 D5 ----- |
|
|
Lašelis |
Написано 2010-11-07, 22:51
|
Город: Mažeikiai Сообщения: 132 Вступил: 2009-08-17 |
DUONA
Mums reikės: 1. Rupių ruginių miltų - 10 kupinų šaukštų 2. Rupių kvietinių miltų - 10 kupinų šaukštų 3. Baltų aukščiausios rūšies miltų - 10 kupinų šaukštų 4. Kviečių gemalų - 5 šaukštai 5. Kviečių sėlenų 5 - šaukštai 6. Pakepintų saulėgrąžų - 5 šaukštai 7. Sezamo sėklų - 5 šaukštai 8. Moliūgų sėklų - 1 saują 9. Avižinių dribsnių - 4 šaukštai 10. Kmynų - 1 šaukštas 11. Cukraus - 200 g 12. Druskos - 2 arbatiniai šaukšteliai 13. 25 - 30 laipsnių virinto vandens - 1 l 14. Raugo (parduotuvėję nenusipirksite, reikia dalintis ) Visus produktus sudedame į indą, užpilame vandeniu išmaišome ir tada dedame raugą Tešlą maišome 20 minučių, po to rauginame 8 - 10 valandų šiltesnėje vietoje (ne per šiltai, nes tešla perdaug išrūgs ir duona bus rūgšti) Tešlai išrūgus, 4 šaukštus tešlos atsidedame kaip raugą į indelį, uždengiame skylėtu dangteliu ir padedame į šaldytuvą. Į kepimo formą įdedame pergamentinį popierių, ištepame aliejumi ir supilame tešlą Pašauname į šaltą orkaitę. Kepame 200 laipsnių temperatūroje 1 valandą 15 minučių Iškeptą duoną, kol ji dar karšta, apipurškiame vandeniu tam, kad būtų minkštesnė pluta SKANAUS Mes paragavę savo keptos duonos, į "parduotuvinę" žiūrime kreivai ----- |
|
|
rimulia12 |
Написано 2010-11-09, 14:07
|
Город: Klaipėda, Lietuva Сообщения: 100 Вступил: 2010-09-02 |
pasidalinkite ka gaminsite pietums? Pati sunkiausia uzduotis
----- Volvo V70 ----- http://www.facebook.com/profile.php?id=100001781635129 |
|
|
Bellina |
Написано 2010-11-09, 14:29
|
Город: Vilnius Сообщения: 154 Вступил: 2010-10-08 |
rimulia12 @ 2010-11-09, 14:07 rašė: pasidalinkite ka gaminsite pietums? Pati sunkiausia uzduotis Galiu pasidalinti idėja ką vakarienei vakar gaminau Beje, receptas panašus į Klepo anksčiau aprašytas prancūziškas salotas su vištiena, tik aš visad darau tokį karštą patiekalą. Pamarinuoju mėgstamais prieskoniais kubeliais pjaustytą vištienos file (aš paprastai naudoju druskytę, pipiriukus ir kari), jei skubu kartais net nelaukus, subėrus prieskonius iškart darau, skonis nors silpnesnis, bet tikrai geras. Pakepinu vištieną ant keptuvės su lašeliu sojų padažo (dažniausiai naudoju grybų skonio) kol mėsytė suminkštės. Jei trūksta dar druskytės papildomai užberiu. Atskirai išsiverdu makaronus (labai svarbu nepervirti, kaip visada geriau nedavirti). Ant išvirtų ir nusunktų makaronų į puodą sudedu paruoštą vištieną, pridedu grietinės, pagal skonį česnakų (mes mėgstame aštriau, tad nemažas 2-3 skilteles išspaudžiu), gerai išmaišau ir palieku kokioms 5 minutėms pastovėti. Gaila be vaizdinės medžiagos, bet tikiuos idėja bus skani Редагировал Bellina 2010-11-09, 14:30 ----- ----- Edvako žmonelė |
|
|
Lašelis |
Написано 2010-11-09, 15:24
|
Город: Mažeikiai Сообщения: 132 Вступил: 2009-08-17 |
Batareikiene @ 2010-11-08, 08:50 rašė: del dalinimosi raugo tai zinojau.. vis noriu pabandyt bet va nera is ko pasiskolinti raugo gal galetum man atsiust ar perduot kai kas nors vaziuos i klp? Mergytes, butinai i meeta kas tik nores atvesiu raugo, galesit kept, jei netingesit ----- |
|
|
Batareikiene |
Написано 2010-11-09, 21:54
|
Город: Klaipeda Сообщения: 691 Вступил: 2010-10-25 |
----- V70 ----- |
|
|
Batareika |
Написано 2010-11-11, 19:03
|
Город: Klaipėda Сообщения: 423 Вступил: 2010-06-04 |
gal kas moka grybu sriubyte skania daryti ir gali pasidalinti sia paslaptim nes turim skaniu dziovintu BARAVYKU!!! ir nelabai zinom kaip skaniai juos sudoroti...
----- V70 2.5tdi '97 ----- <@))))))><( |
|
|
Klepas |
Написано 2010-11-11, 19:17
|
Город: Vilnius Сообщения: 645 Вступил: 2010-04-24 |
na su dziovintais baravykais as darau raudonu burokeliu barscius, kitu sriubu su dziovintais kaip ir nebandes. Dar labai skanu koldunai su dziovintais baravykais, tik reikia maisyti puse mesos farso puse dziovinu baravyku (aisku dziovintus grybus pries tai ismirkyti, sumalti ir truputi pakepinti su svogunu) ir tada maisyti su farsu
NIAM NIAM kaip skanu Редагировал Klepas 2010-11-11, 19:20 ----- XC90 ,04 T6 -EX V70, 03 D5 ----- |
|
|
Batareika |
Написано 2010-11-11, 19:43
|
Город: Klaipėda Сообщения: 423 Вступил: 2010-06-04 |
grybu siek tiek turim tai bus pabandytas ateityje sis receptelis ir sriubai liks
Редагировал Batareika 2010-11-11, 19:43 ----- V70 2.5tdi '97 ----- <@))))))><( |
|
|
Klepas |
Написано 2010-11-14, 18:26
|
Город: Vilnius Сообщения: 645 Вступил: 2010-04-24 |
Antis saldziarugsciame padaze (svelniai astri)
Jums prireiks: 1 anties, arba 2 vnt anties krutineliu, arba 4 vnt anciu slauneliu 3 paprikos (po viena zalios, geltonos ir raudonos) 1 cukinija 300 g ploksciu sparaginiu pupeliu (as kaip dariau si patiekala niekur neradau, jos tai atsiranda, tai vel ju niekur ner) 1 indelio mazu kukuruzu burbuoliu (kartais buna ir svieziu pirkti) 2 morkos 1 indelis konservuotu ananasu gabaliuku svoguno laisku 1 citrinos 3 skilteles cesnako Imbiero (nykscio dydzio, gali ir truputi didesnis) sojos padazo CILI GARLIC SUORSE (Thai Chouce firmos) sezamu seklu (juodos ir baltos) druskos Wascabi&Sezam prieskonio (is Santa Maria) Eiga: Jei pirkote (ar kieme nugalabijote) anti, tai ja reik susipjautyt pailgais gabaliukais, geriausiai su skuryte, bet pacio (geltono) reibalo vengti Iskart truputi pamarinuojame - ipilame aliejaus pora saukstu, iberiame druskytes ir Washabi&Sesam prieskonio ir gerai ismaisome. Tada ruosiame visas darzoves: susipjaustome kukuruziukus Paprikas Cukinijas su svogunu laiskais Morkas tarkuoju per surine tarka Bei susismulkiname cesnaka su imbieru Na dabar pradedame kepima: ikaitiname keptuve (as naudojau WOK keptuve, neesu bandes su paprasta, bet turetu gautis, gat tik tam tikru produktu kepimo laikas bus truputi igesnis, bet ragaudami pataikysite) i keptuve pilame aliejaus, apie 5-6 saukstus ir su mentele pastumdome alieju kad ir keptuves krastai gautu aliejaus,(nuotraukoje matysis kad krastai aliejuoti. Pilame cesnakus su imbieru Apkepam 1 minute (ugnis visada turi buti maksimali). Beriame smulkinta anti. Nuolat masydami kepame 5 minutes, kai maisote visada reik sustumti produktus i centra nes tes yra pati kaitra. Paskui dedame paprikas, ir masydami kepame 3 minutes. Jei gavote sparaginiu pupeliu, tai jas reiktu deti kartu su paprikomis Paskui pilame morkas ir maisydami kepame 3 minutes Po to pilame kukuruziukus ir ananaso gabaliukus su sultimis Ismaisome ir dabar jau reik suformuoti padaza. Pilame soju padazo apie 5 saukstus (veliau ragausite , gal reiks truputi daugiau), pilame CILI GARLIC Sourse apie 1 sauksta (kas megsta astriau gali daugiau) ir ispaudziame citrinu sulciu. ismaisome ir pagal skoni papildome jei reikia kokio indigridiento. Maisydami pakepame 2 minutes ir supilame cukinija su svoguno laiskais svelniai maisydami kepame 2 minutes, pabarstome sezamo seklomis ir servisuojame i lekstes Skanaus!!!!!!! Редагировал Klepas 2010-11-14, 18:29 ----- XC90 ,04 T6 -EX V70, 03 D5 ----- |
|
|
Neegzistuojantis vartotojas |
Написано 2010-11-14, 19:18
|
|
Klepas @ 2010-11-07, 16:25 rašė: Graikiskas apkepas "MUSAKA" Aciu Klepui uz receptuka. Ka tik po valgio, labai skanu. ----- |
|
|
Klepas |
Написано 2010-11-14, 19:59
|
Город: Vilnius Сообщения: 645 Вступил: 2010-04-24 |
Dziugu !!!!
----- XC90 ,04 T6 -EX V70, 03 D5 ----- |
|
|
rimulia12 |
Написано 2010-11-15, 13:07
|
Город: Klaipėda, Lietuva Сообщения: 100 Вступил: 2010-09-02 |
Geru idjeju kaip papuosti stala ir patiekalus
http://supercook.....html ----- Volvo V70 ----- http://www.facebook.com/profile.php?id=100001781635129 |
|
|
Batareikiene |
Написано 2010-11-17, 22:22
|
Город: Klaipeda Сообщения: 691 Вступил: 2010-10-25 |
Batareikos belaukiant kepami ceburekai
----- V70 ----- |
|
|
Klepas |
Написано 2010-11-17, 22:44
|
Город: Vilnius Сообщения: 645 Вступил: 2010-04-24 |
niam, niam kaip skaniai atrodo, okodel be foto reportzo???????
----- XC90 ,04 T6 -EX V70, 03 D5 ----- |
|
|
Batareikiene |
Написано 2010-11-18, 07:14
|
Город: Klaipeda Сообщения: 691 Вступил: 2010-10-25 |
tai kad fotikas issikroves buvo ir atsigavo tik tada kai viskas buvo padaryta.. na o receptas labai paprastas reikes miltu,aliejaus ,farso, majonezo ,surio ,paprikos, prieskoniu.
daroma plikinta tesla: uzverdu vandeni ipilu siek tiek aliejaus idedu miltu ir ismaisau kad nebutu gumuleliu, tada teslai siek tiek atvesus dar dedu miltu ir minkau mazdaug iki tokio kietumo kaip kad koldumans daryti isminkius tesla daromas ydaras farsas sudedamas o i jy prieskoniu pagal skoni ir majonezo, sy kart nedejau svoguno bet galima ir jy supjauscius sudeti ir ismaisom farsa. tuomet iskociojam tesla plonai ir susdedam ydara, idejus mesyte ant jos dar uzdedu paprikos gabaliuku ir surio, uzlenkiam uzspaudziam krastelius ir i keptuve. kai iskepa ateina Batareika ir kapoja ps. foto reportaza papildysiu kai kita kart gaminsiu ----- V70 ----- |
|
|
Migdole |
Написано 2010-11-18, 09:49
|
Город: Vilnius Сообщения: 284 Вступил: 2009-12-07 |
Mes ir tokius ceburekus vakar valgem
dar megstam kibinus ruost ----- Apeirono migdoliukas |
|
|
Velinas |
Написано 2010-11-21, 18:56
|
Город: Vilnius Сообщения: 20 Вступил: 2010-11-19 |
----- Volvo 850 TDI ----- |
|
|
Klepas |
Написано 2010-11-21, 19:22
|
Город: Vilnius Сообщения: 645 Вступил: 2010-04-24 |
Tortilija
Jums prireiks: 2 vnt tortiliju lakstu 150 g fermentinio surio 100 g virto kumpio arba karstai rukyto 100 g svogunu laisku juoduju pipiru, arba kas megsta astriau, tai cili pipiro Eiga: Susitarkuojame suri, susipjaustome svoguno laiskus, ir pasismulkiname mesyte Ikaitiname keptuve ir ipilame tris lasus alyvuogiu aliejaus, tada dedame viena tortilijos laksta, ant jo dedame mesyte, po to suri, svoguno laiskus ir pabarstome pipirais Tada uzdengiame antru tortilijos lakstu ir su ranka gerai paspaudziame Kepame ant nedideles ugnies 3-4 minutes nuolat paspausdami ir apverciame musu blyna dar pakepame 3 minute taip pat paspausdami ir dedame i lekste, perpjauname i ketures dalis ir skanaus!!!!!!!!!! ----- XC90 ,04 T6 -EX V70, 03 D5 ----- |
|
перескочить в форум: |